Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Quartet Teixidor va oferir un concert solidari amb el Dia mundial de la salut mental

El Quartet Teixidor va oferir un concert solidari amb el Dia mundial de la salut mental

Diumenge 19 d’octubre el Quartet Teixidor va tocar a l’Auditori Municipal en un concert solidari amb el Dia mundial de la salut mental, en què també va acompanyar l’actuació del grup Boogie-Woogie.
El Quartet Teixidor va oferir un concert solidari amb el Dia mundial de la salut mental

Actuació a l'Auditori (foto Marc Castellà).

La formació cambrística oferí el Quartet en Mi bemol Major op 33. n. 2. La sorpresa final de l'últim moviment d'aquesta obra ha fet que agafés el sobrenom, "La Broma." Però com moltes de les millors obres de Haydn, aquest quartet combina humor graciós amb profunditat dels sentiments. També es pogué escoltar el Quartet per a cordes n. 3 de Lluís Benejam -de qui se celebra el centenari del seu naixement- i el famós Quartet en Fa m. op. 96 "Americà".

Però a més, el Quartet es brindà a acompanyar el grup Boogie-Woogie -formació que participa en el projecte "Ara em toca a mi", organitzada per l'Associació de Salut Mental Ondara Sió amb l'objectiu de fer arribar a la ciutadania la seva experiència com alumnes del Taller de Música que funciona des de l'any 2010- i que en aquesta ocasió mostrà dues peces del seu repertori compostes per la tallerista del grup Rosa Comellas.

Aquesta setmana -que no hi haurà concert el cap de setmana- estan previstes tres interessants xerrades. Dues taules rodones que amb el nom "La Música des de diversos angles" aglutinaran músics com el pianista i compositor Albert Guinovart i el director Alfons Reverté –dilluns 20-, així com el músic i periodista David Puertas i el compositor i intèrpret David Esterri -el divendres 24- al Conservatori. Aquests actes estan organitzats pel departament d’Arts i Patrimoni de l’IEI i comptaran amb Màrius Bernadó com a moderador.

Dimecres 22, però en aquest cas a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres de Cervera, hi haurà la presentació del número especial de la revista 440 Clàssica sobre les músiques dels 1714. La xerrada anirà a càrrec de Jordi Martí, de la citada revista, que farà descobrir els sons de la vida quotidiana al segle XVIII, la propaganda cantada dels dos bàndols, l'arribada de l'òpera a Catalunya, les ferides de l'exili i el record de la guerra en l'imaginari col·lectiu.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori Municipal de Música)