Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Protocol per prevenir la mutilació genital femenina a Cervera és distingit per la Subdelegació del Govern

El Protocol per prevenir la mutilació genital femenina a Cervera és distingit per la Subdelegació del Govern

Les professionals del CAP de Cervera van rebre el Premi Meninas, que atorga la Subdelegació del Govern de l’Estat a Catalunya, per distingir el seu treball per la lluita contra la violència de gènere.
El Protocol per prevenir la mutilació genital femenina a Cervera és distingit per la Subdelegació del Govern

Lliurament de la distinció a Barcelona.

Van rebre el reconeixement per impulsar el primer protocol contra la mutilació genital femenina de la província de Lleida.

L'acte va tenir lloc a Barcelona el dijous 28 de novembre. El Premi Meninas atorga distincions a organitzacions, institucions i persones compromeses amb l’erradicació de la violència contra la dona, promogudes per la Delegació de Govern per a la Violència de Gènere del Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat.

A Catalunya es van lliurar un total de cinc distincions, una de les quals van recollir les professionals del CAP de Cervera de mans del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín.

 

Protocol de prevenció

La Taula Local de Cervera per prevenir la mutilació genital femenina va elaborar un protocol d'actuació adreçat a professionals dels àmbits socials, sanitaris, de l'educació i dels cossos de seguretat de Cervera, que es va aprovar al Ple de la Paeria del 26 de setembre del 2019.

El protocol concreta les directrius a seguir per poder detectar i intervenir adequadament en aquestes situacions i evitar que succeeixin nous casos.

Preveu la detecció de les nenes de població de risc per part dels serveis sanitaris del CAP, les escoles o les llars d’infants; proporcionar informació i educació sanitària a les famílies; i la signatura d’un manifest de conformitat mitjançant el qual el pare i la mare es comprometen a no practicar la mutilació a les filles.

El protocol s’ha elaborat per prevenir aquesta problemàtica a Cervera i de la bona entesa i col·laboració entre els professionals que treballen al municipi i que formen part de la Taula Local per prevenir la mutilació.

La Taula Local  de Cervera, creada l’any 2018, està integrada per representants dels centres educatius i la llar d’infants; dels serveis de pediatria, llevadora i treballadors socials del CAP; tècniques municipals i comarcals d’Educació, Immigració i Atenció a les Dones; del cos de Mossos d’Esquadra; de l’Institut Català de la Dona; de la unitat contra la violència envers les dones de la Subdelegació del Govern a Lleida; i de les comunitats d’origen.