Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Ple de la Paeria aprova per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N

El Ple de la Paeria aprova per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N

El Ple de la Paeria de Cervera va aprovar, amb el vot favorable d'onze regidors, la moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N sobre el futur polític de Catalunya.
El Ple de la Paeria aprova per unanimitat la moció de suport a la consulta del 9-N

Vot favorable de tots els regidors (foto J.Prat).

La Paeria va convocar un Ple extraordinari dilluns 22 de setembre, amb un únic punt a l’ordre del dia: la moció de suport a la convocatòria de la consulta del 9-N.

Cal destacar que van votar a favor de la moció onze dels dotze regidors que van assistir al Ple:

Convergència i Unió (CiU): Ramon Royes, Antoni Oriol, Elvira Costa, Marc Holgado i Rosa Santana
Solucions i Futur (SiF): Jaume Carcasona 
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC): Joan Valldaura, Pilar Porta i Núria Regí.
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC): Juli Lago
Grup Mixt: Raimond Fusté
No va assistir al Ple el regidor Ricard Vicente (PSC).
No va votar a favor el regidor Mateu Figuerola (Partit per Catalunya).

La moció proposa els següents acords:
1) Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics i prendre el compromís de la Paeria de Cervera amb la realització de la consulta, facilitant tots els recursos i les eines necessàries per fer-la possible, fent una crida a la participació.
2) Donar ple suport al president i al govern de la Generalitat, al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la convocatòria i a la materialització de la consulta del 9 de novembre dins el marc legal que és la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, aprovada pel Parlament de Catalunya, ja que respon a la voluntat majoritària del poble català i dels seus representants.
3) Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.