Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El pianista Albert Guinovart sedueix el públic cerverí

El pianista Albert Guinovart sedueix el públic cerverí

Albert Guinovart va debutar, diumenge 15 de març, al Cicle de concerts de primavera que organitza l’Associació d’Amics de la Música, en una actuació que va omplir de públic l’Auditori Municipal.
El pianista Albert Guinovart sedueix el públic cerverí

Actuació d'Albert Guinovar a l'Auditori (foto J.Prat).

En el programa es pogué escoltar una selecció de l'obra més coneguda de Chopin en la primera part i quatre de les seves principals obres per a piano en la segona.

El pianista demostrà treure tota la poesia, la bellesa i la grandiositat d'obres tan sentides com la Fantasia-Impromptu op. 66, el Nocturn op. 27 n. 2 o l'Andante Spianato et Grande Polonaise Brillante de Chopin.

El polifacètic pianista, pedagog i compositor oferí, en la segona part, obres tan poc conegudes com Romance -creada en ocasió d'un plat del Celler de Can Roca-, Skyshadows -composta per a un concert a Nova York l'any passat i inspirada en aquesta ciutat-, els populars Valsos Poètics -estrenats durant el primer Festival de Pasqua a Cervera i dedicats a la figura del lleidatà Enric Granados- i Estampes -homenatge a Claude Debussy i estrenada el 2012 al Festival Castell de Peralada.

El seu llenguatge, que veu del romanticisme, estigué acompanyat per una facilitat melòdica, una bellesa i emotivitat que foren sempre presents durant les seves obres.

Aplaudit fervorosament per un públic entregat, Albert Guinovart va correspondre amb una propina esperada, dos números del seu popular “Mar i Cel”.

Gran concert del pianista barceloní que permeté gaudir de l'obra més coneguda de Chopin i descobrir la destresa d'un compositor que pretén connectar amb el públic amb un llenguatge tan personal com seductor.


Informació aportada per Santi Riu (Associació Amics de la Música de Cervera).