Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Museu presenta l’exposició “Llum i color de l’Aquelarre”

El Museu presenta l’exposició “Llum i color de l’Aquelarre”

Dimecres 28 d’agost es va inaugurar “Llum i color de l’Aquelarre. Pintures de bruixes, diables i altres espècies”, una exposició de l’artista barcelonina Mariona Millà inspirada en l’Aquelarre de Cervera.
El Museu presenta l’exposició “Llum i color de l’Aquelarre”

Inauguració de l'exposició (foto Jordi Prat).

La inauguració de la mostra va anar a càrrec de l’artista Mariona Millà; la directora del Museu, Carme Bergés; i el paer en cap i regidor de Cultura, Ramon Augé.

L’exposició es podrà visitar fins al 10 de novembre al Museu. Presenta des d’una gran llibreta d’apunts ‘El Gènesi’, que mostra la visió instantània i espontània de l’artista, fins al desenvolupament curós i transformat de figures imprescindibles com ara el Mascle Cabró en múltiples accions o les bruixes tan divines com terrenals. Boniques o lletges però reivindicatives fins a la medul·la. Atrevides, emmascarades, guarnides amb cabells que els creixen i es tallen per fer apòzemes, de consciència ecologista, cultivadores d'herbes remeieres i defensores de totes les llibertats. També unes peces de petit format mostren mirades i actituds interrogants i blasfemes, a voltes, i confidents, d’altres; i fins i tot el visitant podrà entregar els seus desitjos i peticions dins d’un quadre de colors estridents que les acollirà.

Es tracta d’un diàleg pictòric amb el patrimoni que forma part de la programació de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. És el  #Diàleg3, del cicle Diàlegs amb el Patrimoni.

Sobre els ‘Diàlegs amb el Patrimoni’
Al llarg del 2019 la programació de la Capital Cultural de Cervera estableix una sèrie de diàlegs amb el patrimoni cerverí. Diàlegs és un projecte multidisciplinari realitzat en diversos espais i que té tant d’exposició com d’intervenció o d’acció performativa.
Una sèrie d’artistes i creadors de diferents disciplines, no només de Cervera i de la Segarra sinó també de la resta de Catalunya, aporten la seva mirada i la seva visió a diferents obres, elements i espais de la ciutat. Ensenyar el patrimoni a través de l’art, descobrir l’art a través del patrimoni. Pintors, fotògrafs, escultors, artistes visuals i creadors d’intervencions són els protagonistes dels sis diàlegs que Cervera viu al llarg del 2019. 

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.