Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Festival Internacional de música de Cervera viu una edició històrica amb un èxit de públic sense precedents

El Festival Internacional de música de Cervera viu una edició històrica amb un èxit de públic sense precedents

S’han programat 14 concerts entre el Festival i el Vila Closa i l’ocupació, en molts casos, ha superat el 100% i s’ha hagut d’ampliar l’aforament. El Curs de Música acull més de 200 alumnes i, segons les primeres enquestes de valoració, la major part volen repetir l’experiència. La XVª edició de la Fira de Lutiers rep més de 16 tallers i exposa un violoncel Giovanni Grancino creat l’any 1694.

La Càtedra Cervera Emili Pujol ha viscut una 38ª edició que l’organització defineix com a “històrica” per l’èxit de públic sense precedents del Festival, que se suma a la convocatòria de més de 200 alumnes del Curs de Música. La Fira de Lutiers, per la seva banda, també rep 16 tallers (més lutiers que en cap altra edició) i es consolida com la més important del sud d’Europa.

El Festival Internacional de Música supera el 100% d’ocupació i ha d’ampliar els aforaments

La tendència a l’alça dels últims anys ha quedat palesa i superada en aquesta edició. La major part dels concerts que s’han programat en el marc del Festival i del Vila Closa han superat el 100% de l’ocupació que s’havia previst, i en molts casos, s’han hagut d’ampliar el nombre de cadires per fer front a l’àmplia demanda d’espectadors. D’aquesta manera, molts concerts del Festival han superat els 600 espectadors, sent el dia d’obertura el més multitudinari on es van convocar més de 800 persones per escoltar l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.