Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Festival de Pasqua es presenta a Barcelona

El Festival de Pasqua es presenta a Barcelona

La 5a edició del Festival de música clàssica catalana de Cervera s’ha presentat, dimarts 10 de març, en una roda de premsa al Centre d’Arts Santa Mònica, a Barcelona. La presentació ha anat a càrrec del director General de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas; el paer en cap de Cervera, Ramon Royes; el director del Festival, Xavier Puig, i molts dels músics que participaran al Festival.
El Festival de Pasqua es presenta a Barcelona

Presentació del Festival a Barcelona.

El director General de Creació i Empreses Culturals, Jordi Sellas, ha destacat que és: “Un festival que optimitza molt bé els recursos públics que té, al servei de la música i els músics catalans. Bon repertori, bons intèrprets, bones idees de maridatge, bona programació... Cal que la qualitat del festival continuï sent apreciada pel públic de Cervera i de tot Catalunya i que pugui anar creixent”.

Segons el paer en cap de Cervera, Ramon Royes: “Tenim una ciutat que aposta per la música i en vol ser un referent nacional. N’és una prova el compromís dels cerverins a demostrar que la cultura sempre té i tindrà un espai en les nostres vides per moltes que siguin les dificultats. Un posicionament, el de Cervera, que especialment en els darrers anys, es reforça per consolidar la nostra marca cultural i musical.”

Així mateix, Xavier Puig, director artístic del Festival, destaca la il·lusió d’arribar a una cinquena edició d’un Festival que va “néixer en plena crisi econòmica i podem celebrar l'èxit de la supervivència gràcies als valors de les idees i de la complicitat amb el món musical i amb el territori”.

En la roda de premsa, també s’ha comptat amb la presència i la intervenció d’un gran nombre de músics programats en aquest festival, que han explicat amb més detall els concerts que protagonitzaran a Cervera. Els músics que han pogut assistir-hi han estat Joan Albert Amargós (compositor), Oscar Boada (director del Cor Vivaldi), Daniel Blanch (pianista i representant de l’Associació Joan Manén), David Malet (director), Pep Borràs (director de l’ESMUC), Jordi Cervelló (compositor), Roger Mas (cantant), Toni Marsol (baríton), Marta Mathéu (soprano), Carles Marigó (pianista i compositor) i Alba Castells (Cor Lieder Càmera).

 

Festival de Pasqua de Cervera

El Festival de Pasqua de Cervera, que compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, arriba a la seva cinquena edició com a un Festival consolidat dins el panorama de la música clàssica catalana.

Enguany tindrà lloc des del dijous 26 de març al dissabte 4 d’abril a diversos punts emblemàtics de la ciutat de Cervera.

Artísticament un dels punts claus del Festival és la recuperació de la figura del compositor Joan Manén, que va ser un dels músics amb més projecció internacional de la primera meitat del segle XX. També destaquem el reconeixement a dues personalitats musicals que aquest 2015 compleixen 80 anys: els compositors Jordi Cervelló (Premi Nacional de Música de la Generalitat) i Josep Soler (Premi Tomás Luis de Victòria). El tercer punt important és el Concert de 5è aniversari del Festival de Pasqua de Cervera, que ha convidat Joan Albert Amargós a dirigir la seva cantanta Mil·lenàrium així com l’arranjament de cançons del repertori extens de Joan Manuel Serrat, que porta per títol “Serrat Simfònic” i que en aquesta ocasió estarà interpretat pel solsoní Roger Mas.

En la vintena de concerts d’aquesta nova edició destaquen també l’oferta de proximitat amb intèrprets com Magdalena Barrera, el Quartet Brossa, el Dalia Quartet i la nova generació d’intèrprets i compositors que representen el pianista Carles Marigó, el violinista Francesc Guzman Bonet i el clarinetista Jordi Cornudella. També s’inclouen produccions pensades per a públic familiar i infantil, com el contacontes El petit Manén amb col·laboració amb l’Escola Oriol Martorell o el concert del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya amb la Cobla Sant Jordi. A més, els amants del gintònic tindran ocasió de tastar combinats molt diferents al so del piano d’Agustí Fernández. El concert de cloenda del dissabte 4 d’abril tindrà la cantant Lídia Pujol i el Cor Lieder Càmera, dirigits per Xavier Pastrana, que oferiran un programa de cançons populars catalanes i de l’obra coral de Joan Manén.

En aquesta 5a edició, cal destacar el gran nombre d’intèrprets de les terres de Lleida tant des de la vessant individual (Xavier Puig, Roger Mas, Toni Marsol) com de formacions (Lleidart Ensemble, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, Coral Ginesta de Cervera, Coral Infantil Nova Cervera, Dalia Quartet). Fet que posa de relleu la tradició musical del territori, música de proximitat!