Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Dia Mundial de l'Acordió va aplegar més de 200 músics

El Dia Mundial de l'Acordió va aplegar més de 200 músics

Dissabte 4 de maig se celebrà el Dia Mundial de l’Acordió a Cervera, un projecte impulsat per l’Associació Catalana d’Acordionistes, que congregà més de 200 acordionistes procedents d’arreu de Catalunya, el País Basc, Andorra i Aragó.
El Dia Mundial de l'Acordió va aplegar més de 200 músics

Concert d'acordions al Paranimf (foto Jordi Prat).

En aquesta tercera edició es pogué veure una exposició al museu, hi hagué també la presència de luthiers, editorials, artesania o material pedagògic, en unes botiques situades als patis de la Universitat de Cervera..

Una de les novetats d'enguany fou el Concurs del “Dia Mundial de l’acordió”, on un bon nombre de joves intèrprets mostraren el seu talent. El jurat estigué format per professors d’escoles de música i conservatoris de Catalunya, Gorka Hermosa i Matthieu Chaussalet.

El nombrós públic assistent durant el dia pogué també escoltar el concert de l'acordionista català Ferran Martínez, així com la desmostració de l’acordió electrònic Cavagnolo Dígit Air Millenium -el darrer model de l’instrument fabricat en fibra de carboni- que el concertista francès Matthieu Chaussalet oferí.

La tarda estigué destinada als grups, amb un concert de les orquestres d’acordions que omplí el Paranimf de la Universitat. Hi participaren “Brass Greu & Acordions BCN”  i la “Orquesta de Acordeones Illumbe” del País Basc. I va cloure el dia el concert del prestigiós acordionista Gorka Hermosa acompanyat de Malandro Club.

Sens dubte un dia ben especial per a tots els melòmans d'aquest instrument, que fou possible també pel profund treball de Sònia Peiró, professora del Conservatori de Cervera, i Blai Navarro.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).