Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Dia de la Comarca es va celebrar a Cervera

El Dia de la Comarca es va celebrar a Cervera

Cervera va ser la seu del 3r Dia de la comarca de la Segarra, un seguit d’activitats organitzades per la Paeria i el Consell Comarcal dissabte 25 d’octubre.
El Dia de la Comarca es va celebrar a Cervera

Recepció a la Paeria (foto Jordi Prat).

Els actes van començar amb el repic de campanes a càrrec dels Campaners de Cervera. Tot seguit, a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera, el paer en cap, Ramon Royes, i els regidors de la Corporació Municipal van rebre les autoritats convidades: el director general de Joventut, Toni Reig; el president del Consell Comarcal, Adrià Marquilles; els alcaldes i alcaldesses de la comarca i el consellers i conselleres comarcals. Les autoritats van signar el Llibre d’Honor de la Paeria i van rebre un obsequi institucional.

Després els actes es van traslladar a la seu del Consell Comarcal i la plaça Joan Salat, on va tenir lloc la inauguració de l’Oficina Jove Comarcal, a càrrec del director general de Joventut, Toni Reig.
L'equipament, ubicat a la seu del Consell Comarcal, és el vuitè d'aquest tipus que es posa en funcionament a la demarcació de Lleida. Agrupa en un sol espai diferents serveis públics i dóna atenció als prop de 3.840 joves d’entre 15 i 29 anys de la comarca.

Posteriorment, va tenir lloc la plantada de l’arbre de la Segarra, una alzina plantada amb terra portada dels 21 municipis de la comarca. L'acte va estar acompanyat per la Colla Sardanista Jovencells de Cervera, que van ballar la sardana de germanor “Cervera ciutat gegantera”.

Tot seguit, a la sala Francesc Buireu, es va homenatjar el personal del Consell Comarcal que fa 25 anys que hi treballa a càrrec del conseller comarcal de Serveis Socials, Josep Maria Puig.

Els actes del matí van finalitzar amb la xerrada del xef Josep Lladonosa, que va parlar de la cuina de Lleida, des de diferents vessants: la història, el significat patrimonial de la nostra gastronomia, el reconeixement de la cuina catalana, entre altres. El conegut xef es va oferir per venir a desenvolupar tallers de cuina, adreçats tant a professionals com a la ciutadania a la Segarra.

La jornada va cloure amb un dinar de germanor al Paranimf de la Universitat, en què van participar més de cent persones; un reconeixement a persones i entitats de la comarca i una actuació musical a càrrec d’alumnat del Conservatori de Cervera.

Enguany les persones homenatjades han estat:
-Àmbit cultural: Geganters de Cervera.
-Àmbit social: Segarra per la Independència.
-Àmbit econòmic: Ramon Térmens de l'empresa Taurus.
-Àmbit esportiu: Ferran Julià.
-Reconeixement per la trajectòria vital: Narcís Saladrigues.
-Reconeixement intercomarcal: Jordi Pujol i Torrent.

Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.