Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Conservatori es reinventa durant el confinament

El Conservatori es reinventa durant el confinament

Arran del confinament a causa del COVID-19, el Conservatori de Cervera ha instaurat un model de servei educatiu a distància per poder continuar oferint les diferents assignatures.
El Conservatori es reinventa durant el confinament

Classe col·lectiva per videoconferència.

Amb el poc temps que s'ha tingut per preveure la situació, s'ha hagut d'improvisar. Finalment l'ordinador o el mòbil i sovint el menjador de casa han passat a ser els mitjans i les aules per trobar-se amb l'alumnat. El professorat ha passat a fer les classes dins la "intimitat" de les llars dels seus alumnes, gràcies a la bona disposició dels pares, que ho han aprovat i ho han vist com un mitjà excel·lent per continuar amb la formació musical dels seus fills.

El professorat ha treballat a contrarelotge per poder atendre a tot l'alumnat, fent sovint més hores i atenent molts correus, whatsapps, i vídeos que han enviat els alumnes. Una  part del professorat ha optat per un mixt entre l'enviament massiu de vídeos i àudios per mostrar com s'haurien de treballar els passatges de les obres a estudiar, així com la rebuda de més vídeos on l'alumnat s'ha enregistrat per mostrar el seu treball. I una bona part ho ha completat amb classes a partir de videotrucades, que en el cas de les classes individuals d'instrument han funcionat força bé.

Les col·lectives en alguns casos també s'han pogut dur a terme per videoconferència, altres han optat per l'enviament temari i deures, que requerien també l'entrega d'exercicis. Per altra banda, hi ha hagut també la creació d'una web pròpia per la matèria d'harmonia que ha realitzat el seu professor Ramon Enric Pérez –una eina molt útil pels més grans: http://ramon-enric.cat/ . Assignatures com orquestra han optat per interpretar una obra virtualment. I després que cada alumne preparés els materials d'una obra amb una claqueta, s'han enregistrat en vídeo i l'han enviat al director de l'Orquestra Andreví, Carles Gumí, que ha estat qui els ha cohesionat obtenint un resultat final que està penjat a les xarxes i al canal Youtube del centre https://www.youtube.com/watch?v=NtGvBeME_04

Els Assossegats han treballat també enla creació d'un vídeo per donar les gràcies a tots els serveis i especialistes que aquests dies ens han ajudat a tots: https://www.youtube.com/watch?v=an1k6QIzl7Q

I per poder continuar amb les actuacions musicals s'ha creat una aula d'audicions virtuals, que emetrà durant aquestes setmanes a mesura que els alumnes s'enregistrin des de casa seva. Qui ho vulgui, els podrà escoltar també pel canal Youtube del Conservatori: https://www.youtube.com/user/ConservatoriCervera/videos

A aquesta darrera modalitat també s'hi han apuntat les residències d'avis de la ciutat de Cervera, que aquests dies pel mateix motiu del confinament no poden tenen visites i tindran així els infants més de prop. En principi per Sant Josep sempre es duien a terme audicions d'alumnes a aquest centres, però aquest any ja no va ser possible i a partir d'aquest mitjà poden tenir els futurs músics molt més a prop.

Una manera doncs de reinventar-se, que els alumnes puguin continuar avançant els seus estudis i tothom pugui gaudir del seu esforç.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).