Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El Centre Ocupacional l'Espígol compleix 10 anys

El Centre Ocupacional l'Espígol compleix 10 anys

Per celebrar-ho organitza, dissabte 30 d'abril a les 11.30 hores, una festa a les seves instal·lacions, al carrer Duc d'Ahumada, 2.
El Centre Ocupacional l'Espígol compleix 10 anys

Cartell amb els actes.

L'acte preveu una visita al centre, una lectura d'un poema fet especialment per a l'ocasió i el passi d'un vídeo commemoratiu que recull la història a través d'imatges i alguns testimonis. A més, la festa també comptarà amb música en directe amb les actuacions del grup ska rock Cor Roent i batucada amb Sound de Secà. La celebració es tancarà amb un vermut popular.

El Centre Ocupacional L'Espígol pertany a l'Associació Alba i ofereix suport i atenció a persones amb diversitat funcional de la comarca de La Segarra. És un centre d'atenció de tipus rehabilitador integral que busca millorar la vida de les persones a qui atenen i facilitar el seu desenvolupament humà i social.

Abans que existís l’Espígol les persones de la Segarra amb necessitats especials s’havien de desplaçar fora de la seva comarca per rebre serveis. Gràcies a la voluntat de la Paeria de Cervera d’atansar els serveis socials, fa deu anys es va cedir l’edifici de l’Espàtula, la caseta del guarda agulles del tren. Allí el centre va estar-hi ubicat dos anys mentre es feien les obres d’adequació de l’antiga caserna de la guàrdia civil on el centre es troba actualment.

D'una banda, l’Espígol disposa d'un Servei Ocupacional d'Inserció, destinat a oferir aprenentatges per adquirir un lloc de treball, i d'altra, compta amb el Servei de Teràpia Ocupacional, el servei alternatiu a la integració laboral de totes les persones que no poden incorporar-se al model ordinari i que realitzen activitats terapèutiques.

Tal i com explica Alexandra Blasco, professional de l’Espígol, “l'objectiu és esdevenir referents al territori, crear sinergies i complicitats amb el màxim nombre d'ajuntaments de la comarca”. Després d’aquests 10 anys treballant per integrar a les persones amb discapacitat, oferint-los un espai on disposessin dels mateixos drets que tothom, ara, la feina és una altra. “Hem d’obrir-nos al territori cada cop més, sortir del centre i aprofitar els recursos que ens dóna la comunitat per tendir a una societat cada cop més inclusiva”, afegeix Alexandra.

A banda del centre ocupacional, l’Associació Alba també disposa a Cervera d’un pis on es realitzen activitats per promoure l’autonomia de les persones. Allí hi realitzen el projecte “Un pas més”, uns tallers on aprenen a fer activitats de la vida diària que els seran útils per si volen independitzar-se com: economia domèstica, medicació, feines de la llar, compra, etc.


Informació i cartell aportat pel Centre Ocupacional Espígol.