Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Dia Internacional dels Museus a Cervera

Dia Internacional dels Museus a Cervera

En el marc dels actes del Dia Internacional dels Museus, Cervera acull entre divendres 17 i diumenge 19 una exposició sobre el futur de la tradició, un concert degustació i l’estrena dels espectacles del cicle itinerant Espurnes barroques.

El Museu de Cervera inaugura el divendres 17, l’exposició ‘Nous diàlegs: Cervera - Mali - Perú - Senegal’, en la qual proposa un diàleg entre cinc peces tradicionals locals i altres d’arreu del món, amb la peça d’autor 'Passatges', espot de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 del cineasta documental cerverí Xavier Marrades, com a teló de fons.
Enllaç a l'espot: (https://vimeo.com/322823372).
El títol respon al lema d’enguany del DIM, ‘Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició’. Precisament, un dels eixos temàtics de Cervera 2019 és el diàleg i la revisió de la tradició a través de noves formes artístiques que la recullen i l’actualitzen.


"Espurnes Barroques"


El cap de setmana s’inicia amb l’estrena de la segona edició del festival "Espurnes Barroques" (del 18 de maig al 9 de juny), un certamen amb escenaris ubicats en diversos llocs de Catalunya, que comença a Cervera i finalitza a Manresa, oferint música i experiències gastronòmiques i artístiques durant quatre caps de setmana seguits. El festival vol dinamitzar el territori de la música barroca, vinculant-lo a l’entorn i amb la gastronomia.

Una conferència de Francesc Miralpeix, un concert-vermut de Guillermo Turina, una visita-concert de ‘Les Délices du Roy i Elise Efremov’ i una visita-concert amb degustació de ‘Lettere in Musica’ són les activitats previstes per dissabte.
El diumenge, els actes continuaran amb un concert-conferència amb tast de la violoncel·lista de gamba, Isabel Esaín, un dinar barroc i el concert de cloenda del guitarrista Edwin Garcia a l’església de la Purísssima Concepció de Pujalt.

Més informació: www.espurnesbarroques.catLa Nit dels Museus al Museu de Cervera

Paral·lelament, el mateix dissabte 18, Cervera celebra la Nit dels Museus, en la qual tindran lloc dos concerts-degustació amb passis simultanis. L’activitat es concentrarà al Museu de Cervera amb l’espectacle ‘Lettere in Musica’, amb obres de Monteverdi, Frescobaldi i Fletxa el Vell.