Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cultura sense gènere en la V Jornada de Dones Rurals

Cultura sense gènere en la V Jornada de Dones Rurals

Dissabte 23 de novembre es va organitzar la cinquena jornada dedicada a les dones rurals, aquesta vegada a l’Auditori Municipal de Cervera, que es va omplir amb una seixantena de persones.
Cultura sense gènere en la V Jornada de Dones Rurals

Presentació de la jornada (foto Jordi Prat).

La Jornada s’emmarca en les activitats organitzades amb motiu del Dia internacional de l’eliminació de les violències masclistes.
Aquest any ha tingut com a punt central la cultura vista des d’una perspectiva sense gènere, posant en valor la figura de la dona en les empreses i entitats culturals.
La Jornada es va obrir amb la xerrada “El llibre i la caixa dels somnis: la dona en el món de l’edició”, a càrrec de M. Dolors Sàrries Farré, que va explicar la seva experiència com a directora d’Editorial Meteora.
La taula rodona, moderada per la museòloga i membre de l’equip de treball Museus i gènere, Carme Bergés Saura, va estar formada per 7 dones inspiradores que van compartir la seva experiència personal i laboral en diversos àmbits culturals.
La jornada va comptar amb l’especial presència de la cantautora Lídia Pujol, que va oferir una actuació musical.
Per finalitzar, es va fer una visita a la Casa Museu Duran i Sanpere des d’una mirada de la casa en clau femenina.

La jornada va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch; el paer en cap de Cervera, Ramon Augé Gené; i la coordinadora de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló Gistau, que an presentar la jornada.


Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.