Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Conveni de la Paeria amb la Casa Dalmases per a les visites turístiques a l’històric edifici del carrer Major

Conveni de la Paeria amb la Casa Dalmases per a les visites turístiques a l’històric edifici del carrer Major

El paer en cap, Ramon Royes, i el president de la Fundació Casa Dalmases, Ramon Melgosa, han signat un conveni de col·laboració entre els dos ens que permetrà a la Paeria l’ús de la planta baixa de la Casa Dalmases per a les visites turístiques guiades.
Conveni de la Paeria amb la Casa Dalmases per a les visites turístiques a l’històric edifici del carrer Major

Signatura de l'acord Paeria-Casa Dalmases.

La Paeria de Cervera promociona el nucli antic de la ciutat com a element cultural,  turístic i de gran valor patrimonial. Entre les accions previstes, preveu potenciar i posar en valor les cases senyorials del carrer Major, entre les quals es troba Casa Dalmases (carrer Major, 87), seu de la Fundació Casa Dalmases.

La Casa Dalmases és un edifici emblemàtic de Cervera. És l’exemple més destacat de les cases dels segles XVII – XVIII. El seu propietari, Faust de Dalmases i Massot (Cervera, 1870 – València, 1938), fou historiador i llicenciat en dret. Formà una copiosa col·lecció de documents i llibres d’interès per a la història de Cervera i comarca parcialment dipositats a l’Arxiu Històric de Cervera.

La casa en l’actualitat és propietat de la Fundació Casa Dalmases, que hi desenvolupa dos projectes: la botiga Espígol i l’elaboració de cervesa artesana.

La Botiga “Espígol” és el primer projecte de la Fundació. Està situada als baixos de la Casa Dalmases. A l’establiment es venen els productes de l’Associació Alba i la Cooperativa l’Olivera de Vallbona de les Monges. Dóna ocupació a persones amb discapacitat del Centre Ocupacional l’Espígol de Cervera.

La Fundació també impulsa el projecte d’elaboració i comercialització de cervesa artesana per donar ocupació a persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social de la comarca de la Segarra, millorant així la seva qualitat de vida, la seva autoestima i els seus recursos econòmics. L’activitat es duu a terme en un obrador habilitat als baixos de la Casa Dalmases, on també es poden degustar les cerveses.