Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Concurs individual de sardanes revesses a Cervera

Concurs individual de sardanes revesses a Cervera

El diumenge 10 de febrer el Paranimf de la Universitat acollirà la vintena edició del Concurs individual de sardanes revesses de Cervera.
Concurs individual de sardanes revesses a Cervera

Cartell del concurs.

A les 9 hores, el reconegut revessaire i un dels impulsors de revesses.cat, Joan Manuel Paños,  impartirà un curs d’iniciació a la sardana revessa. Pautes i suggeriments per esbrinar el tiratge d’aquesta modalitat de sardana concebuda expressament pels autors per tal de complicar esbrinar el tiratge de la composició i la seva resolució. La inscripció en aquest curs és gratuïta.

A partir de les 11.30 hores, els participants, amb la cobla Tàrrega a la part musical, hauran d’esbrinar el tiratge de les vuit sardanes a concurs per tal d’aconseguir la millor puntuació i la victòria en el concurs.

Un cop finalitzat el concurs i després d’una breu pausa, la Cobla Tàrrega oferirà un petit concert de sardanes a totes i tots els assistents. Seguidament es procedirà al lliurament dels premis.


Revesses.cat és un curs en línia, gratuït i obert a tothom, el qual fomenta la participació i la introducció a la sardana revessa. Es desenvolupa al llarg de l’any amb una final presencial oberta a tothom. El curs, que arribarà a la seva vuitena edició aquest 2019,  es duu a terme en una Aula Virtual i compta amb l’assessorament  dels experts en aquesta modalitat de sardana com són Joan Manuel Paños i Víctor Sallés.

També compta amb el suport dels compositors: Alfred Abad, Lluís Alcalà, Dani Gasulla, Joan Lázaro, Josep Antoni López, Jordi Paulí i Carles Santiago, que han posat a disposició del programa sardanes pròpies per ser transformades a revesses.

Revesses.cat va ser distingit amb el Premi Capital de la Sardana 2013 en la categoria d'Iniciatives Renovadores per aprofitar les noves tecnologies per organitzar un curs d'ensenyament de sardanes revesses telemàticament i l'organització del I Campionat Virtual de Sardanes Revesses, amb la intenció de difondre aquesta peculiar modalitat sardanista.

Informació i cartell aportat per Comunicació de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida
www.sardalleida.cat