Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El concert escolar "El Carnaval dels Animals" inicia el 5è Festival de Pasqua de Cervera

El concert escolar "El Carnaval dels Animals" inicia el 5è Festival de Pasqua de Cervera

L'espectacle "El Carnaval dels Animals", amb Lleidart Ensemble, ho omplert d'infants el Paranimf de la Universitat de Cervera, en l'inici del 5è Festival de Pasqua de música clàssica catalana.
El concert escolar "El Carnaval dels Animals" inicia el 5è Festival de Pasqua de Cervera

Música per a infants al Paranimf (foto Jordi Prat).

El Festival de Pasqua ha començat dijous 26 de març amb l’espectacle infantil El Carnaval dels Animals de Camille Saint-Saëns, protagonitzat per Lleidart Ensemble. Animals disfressats d’instruments i intèrprets amb sons d’animals han entusiasmat el públic escolar de Cervera i comarca, més de 700 infants que han omplert el Paranimf de la Universitat en dos sessions, a les 10 i les 11 hores.

Festival de Pasqua

El primer cap de setmana comença amb un concert divendres 27 de març, a les 22 hores, al Paranimf de la Universitat, En Tirant lo Blanc a Grècia. Una coproducció del Teatre Nacional de Catalunya i l’Escola Superior de Música de Catalunya que recupera l’òpera bufa que va compondre Joan Altisent (1891-1971) amb text de l’escriptor Joan Sales (1912 – 1983). Aquesta proposta compta amb la coordinació i direcció musical de la cantant i professora de l’ESMUC Ofèlia Sala, i amb la participació del pianista Gregori Ferrer i dels cantants Francesc Ortega, Jorge Abarza, Anabel Pérez, Néstor Pindado, Sílvia Sabater, Virgínia Patterson, Albert Cabero i Robert Garrigós, alguns dels quals han estat becats per la Fundació Victòria de los Ángeles.

Finalment, aquests tres primers dies de Festival es tancaran diumenge 29 de març, a les 19 hores, al Paranimf de la Universitat amb el concert del Cor Vivaldi-Petits Cantors de Catalunya i la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que estarà dedicat a la música per a cor i cobla i comptarà amb la col·laboració del pianista Josep Buforn, i amb la direcció d’Òscar Boada. El programa inclourà obres de obres d’Eduard Toldrà, el Nigra Sum de Pau Casals, el poema coral La llegenda de Sant Nicolau acompanyada de l’Himne al gloriós Sant Nicolau i La mare de Déu de P. Àngel Rodamilans, la instrumentació per a cobla de la Missa brevis, opus 110, escrita per al Cor Vivaldi el 2008 de Salvador Brotons i el Concert per a piano i cobla sobre temes de Mar i cel d’Albert Guinovart. Finalment, i com a tancament del programa, hi trobem l’obra Cantate Domino del jove compositor basc Josu Elberdin.

La següent cita important del Festival serà el concert del 5è aniversari el dijous 2 d’abril, a les 21 hores, també al Paranimf de la Universitat de Cervera, que ha convidat el compositor Joan Albert Amargós a dirigir la seva cantanta Mil·lenàrium, així com l’arranjament d’algunes cançons de Joan Manuel Serrat que han titul·lat Serrat Simfònic i que estaran interpretades pel cantautor solsoní Roger Mas. Xavier Puig dirigirà la primera part d’aquest concert, en la s’interpretarà l’obra Fanfara-Els tres tambors de Jordi Cervelló i s’estrenarà la Rapsòdia Catalana per a piano i orquestra de Joan Manén amb la interpretació del pianista Daniel Blanch i de la soprano Sandra Roset. Un concert simfònic que compta amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida, la Coral Ginesta de Cervera i la Coral Infantil “Nova Cervera”.

 

El 5è Festival de Pasqua de Cervera continuarà fins al dissabte 4 d’abril amb més propostes musicals del nostre país i per a tots els públics.