Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cloenda amb èxit de la Setmana de la Gent Gran

Cloenda amb èxit de la Setmana de la Gent Gran

Diumenge 5 d’octubre va acabar la 2a Setmana de la Gent Gran a Cervera, un seguit d’activitats organitzades per la Paeria que van començar l’1 d’octubre, coincidint amb el Dia internacional de la Gent Gran, que han tingut una gran acollida entre el col·lectiu de la gent gran i la ciutadania de Cervera en general.
Cloenda amb èxit de la Setmana de la Gent Gran

Homenatge a les persones de 85 anys.

La setmana va cloure amb el concert “Cançons de taverna”, que va omplir de públic l’església de Sant Joan la tarda del diumenge 5 d’octubre.

Altres activitats destacades van ser la 3a Trobada de corals, dissabte 4, al Paranimf de la Universitat. Hi van participar les corals Les Savines del Casal de la Gent Gran de Cervera, Vall d’Ondara de Ribera d’Ondara, Marinada de Montoliu de Segarra i Verge del Camí de Granyena de Segarra.

Les conferències també van ser de gran interès per al col·lectiu de gent gran. Van tractar temes com l’ús adequat dels medicaments, els problemes de la son, el bon tracte a la gent gran, el dol... Algunes van comptar amb ponents més mediàtics, com el meteoròleg de TV3 Eloi Cordomí, que va explicar trucs per preveure el temps. 
Per motius aliens a l’organització es va haver de suspendre la conferència “Passió, il·lusió i entusiasme” del consultor Víctor Küppers. La xerrada es programarà en una altra data, que s’anunciarà a través de la web de la Paeria.

També cal destacar els tallers intergeneracionals, una iniciativa a través de la qual els infants de les escoles de la ciutat van compartir jocs tradicionals (billar, bitlles, escacs, petanca...) i activitats d’informàtica amb voluntaris i voluntàries del Casal de la Gent Gran. D’aquesta manera s’aconsegueix que els més joves reconeguin i valorin la trajectòria dels més grans i que aquests també reconeguin la seva aportació a la construcció de la societat actual.

En el marc del Dia internacional de la Gent Gran, dimecres 1 d’octubre, la Paeria de Cervera va homenatjar dos veïns de més de 65 anys per la seva trajectòria i el seu compromís amb la vida associativa de la ciutat: Marta Domènec i Ramon Rauret, que van rebre les distincions de mà del paer en cap, Ramon Royes, i la regidora de Gent Gran, Elvira Costa, en un acte al Paranimf de la Universitat.

Divendres 3 d’octubre, el Casal de la Gent Gran va organitzar el tradicional dinar de germanor. Després es va retre un homenatge a les persones que van complir els 85 anys d’edat. Els reconeixements els va lliurar el paer en cap, Ramon Royes; el director dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Lleida, Josep M. Forné; el regidor de Serveis Socials, Jaume Carcassona; i la regidora de Gent Gran, Elvira Costa.


En l’organització de la 2a Setmana de la Gent Gran, la Paeria de Cervera ha comptat amb la col·laboració del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, el Consell Comarcal de la Segarra, l’Aula d’Extensió Universitària, l’Associació d’Usuaris i Voluntaris del Casal de la Gent Gran, Centre Ocupacional l’Espígol, Associació Alba, Patronat de la Universitat de Cervera, Pla de Barris, Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer, la Residència Mare Janer i la Residència Mare Güell.