Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Classes magistrals de música catalana a Cervera

Classes magistrals de música catalana a Cervera

L’Associació de Conservatoris de Catalunya (ACCat) i la Fundació Antigues Caixes Catalanes, amb el suport de BBVA CX, coorganitzen un cicle de màster classes adreçades als alumnes dels conservatoris de Grau Professional de Catalunya, que va començar el dissabte 10 de febrer a Cervera.
Classes magistrals de música catalana a Cervera

Classe magistral de guitarra de Xavier Coll (foto J. Prat).

Aquesta iniciativa neix com a activitat complementària del Premi BBVA de Música al Talent Individual, que té com a objectiu potenciar la formació musical dels estudiants de grau professional que cursen estudis reglats als Conservatoris Professionals, Centres Autoritzats de Grau Professional i Centres Integrats de Catalunya, i ajudar-los en la seva projecció professional.

Les classes que es portaran a terme a conservatoris d’arreu de Catalunya, en concret a Cervera, Badalona, Tarragona, Granollers i Manresa, comptaran amb la participació activa d’un màxim de 15 estudiants i es completarà amb una conferència temàtica associada a la modalitat musical que es treballi a cada sessió oberta al públic.

El dissabte 10 de febrer el guitarrista Xavier Coll fou l’encarregat d’impartir les primeres classes magistrals d’aquest curs, amb una resposta molt bona per part de l’alumnat vingut d’arreu de Catalunya, que també gaudí de la xerrada amb el títol “Els músics, escoltem prou?”.

D'altra banda, el mateix dissabte l'aula de contrabaix del Conservatori de Música de Cervera participà en un trobada de contrabaixistes amb el Conservatori de Manresa.


Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).