Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera viu la setmana cultural Isagoge

Cervera viu la setmana cultural Isagoge

Divendres 19 de setembre va començar la 38a Isagoge, setmana cultural dedicada a la commemoració del Tricentenari, que omple la ciutat d’activitats fins al divendres 26 de setembre.
Cervera viu la setmana cultural Isagoge

Espectacle "Testament 1714" al Paranimf.


Enllaç a la Galeria d'imatges de la Isagoge 2014 al Facebook de la Paeria.

Divendres 19 de setembre:

Inauguració de l’exposició “Català Roca – Retrats”
El Museu Comarcal presenta una mostra de retrats del prestigiós fotògraf Francesc Català Roca (Valls, 1922 – Barcelona, 1998), del 19 de setembre al 2 de novembre. La inauguració va anar a càrrec del comissari de l’exposició, Oriol Bosch; la directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés; i el tinent d’alcalde de la Paeria de Cervera, Jaume Carcassona.

6a Nit del Teatre Viu
Més de 150 actors i actrius amateurs de Cervera van actuar al Gran Teatre de la Passió en la 6a edició de la Nit del Teatre Viu, que va arribar a aplegar més de 700 persones en el moment de la vetllada amb més públic. Es van anar succeint més de 20 representacions durant 4 hores de música en directe, comèdia, dansa, pallassos...


Dissabte 20 de setembre:

Jornada “La Casa Massot-Dalmases: passat, present i futur”
La Fundació Casa Dalmases i el Museu Comarcal de Cervera van organitzar la jornada, dissabte 20 de setembre, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta casa senyorial del carrer Major i les activitats que s’hi desenvolupen, entre les quals l’elaboració de la cervesa artesana Casa Dalmases. La jornada fou un èxit de participació, amb més de 100 persones inscrites.
El paer en cap, Ramon Royes, que va obrir la jornada, va reiterar el compromís de la Paeria de Cervera amb la Fundació Casa Dalmases donant suport a les activitats que realitza i buscant recursos econòmics.

Presentació del llibre “(S)avis, lluny del silenci i de la queixa”
L’Editorial Meteora, dirigida per la cerverina Maria Dolors Sàrries, va escollir Cervera per a la presentació del llibre del periodista Josep Puigbò, director del programa Savis de TV3. El paer en cap, Ramon Royes, va presentar l’acte, a l’Antiga Biblioteca de la Universitat, on es van aplegar una cinquantena de persones.

Recital històric i musical “Testament 1714”
El Paranimf de la Universitat va ser l’escenari d’un espectacle narrat, recitat i cantat per les extraordinàries veus de Sílvia Bel i Llúcia Vives, i la música de Carles Beltran. Testament 1714 es basa en textos redactats per l’escriptor Albert Sànchez Piñol, autor del llibre Victus.


Diumenge 21 de setembre:

Trobada de puntaires
Els patis de la Universitat es van omplir amb 170 puntaires, provinents d’associacions de tot Catalunya, en motiu de la 23a Trobada de puntaires Ciutat de Cervera.

Concert del Festival internacional d’orgues
L’imponent orgue de l’església de Sant Agustí va tornar a ser el protagonista d’un concert del XVI Festival internacional d’orgues de Ponent i el Pirineu. L’actuació va anar a càrrec de l’organista Arnau Farré i del Cor Euridice. Un nombrós públic va omplir l’església de Sant Agustí per aquesta cita un any més.

Espectacle de dansa “1714. Diari d’una esperança”
El Grup de Dansa Cor de Catalunya va protagonitzar aquest espectacle, que narra una història fictícia basada en la caiguda de Barcelona davant les tropes de Felip V. L’acte va aplegar 150 espectadors al Paranimf de la Universitat.