Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies "Cervera, Vila del Llibre 2016" presenta el cartell

"Cervera, Vila del Llibre 2016" presenta el cartell

Els dies 22 i 23 d'octubre, el carrer Major de Cervera arrenca la seva transformació en una Vila del Llibre amb la celebració de la seva fira anual literària.

La Paeria de Cervera presenta el cartell de la primera edició de la seva primera fira anual, on hi haurà més de 10.000 llibres de vell i novetats editorials a la venda. El cartell és obra de l'artista gràfica Teresa Suau.
L
a imatge escollida és una proposta feta a mà, amb la tècnica de grafit i carbonet, i representa “la màgia” que es produeix quan una noia, aliena a la gentada, està en una parada escollint un llibre: “Els llibres, com si fossin ocells`, li parlen a l’orella, l’acaronen, li mostren les històries que porten dins i la sedueixen, cada un, per ser l’escollit”, explica la seva autora.


L'inici de la transformació del carrer Major

Amb la presentació del cartell, comença el compte enrere de la fira anual de la Vila del llibre de Cervera, que tindrà lloc el 22 i 23 d’octubre i que inaugurarà la transformació del carrer Major en una Vila del Llibre.
“Cervera, Vila del Llibre 2016” està organitzada per la Paeria de Cervera i el Centre Municipal de Cultura, amb el suport de VilaDelLLibre.CAT i el patrocini d’Esclat-Bon Preu i Grup Segre.

Una Vila del Llibre és una iniciativa destinada a donar nova vida als espais deprimits dintre de pobles o ciutats ambpropostes de lleure al voltant del món del llibre. A més d’organitzar una fira anual, una Vila del Llibre implica el teixit socialdel lloc on es desenvolupa, recupera espais per convertir-los en llibreries de segona mà i llocs de creació que rescaten els oficis del llibre; estableix un punt de recollidai valoració del llibre de segona mà i crea un programa d’activitats estables basades en la literatura pensat per a tots els públics.

Actualment, un grup de voluntaris, amb l’assessorament de VilaDelLlibre.CAT, ja treballa en la classificació de més de 10.000 exemplars de llibres de segona mà destinats a la primera llibreria de vell del carrer Major: ‘Els encants del llibre’. Aquests ‘encants’estaran ubicats a l’antic Museu del Blat juntament amb la Capella de Sant Joan, un espai que, a més de recollida, classificació i venda de llibres, serà el centre neuràlgic de les activitats de la Vila durant tot l’any amb propostes com tallers, presentació de llibres o xerrades amb autors.

Al nostre país, Bellprat (Anoia) és el primer booktown de Catalunya, i Cervera (Segarra) és la segona ciutat decidida a esdevenir-ne un, inaugurant així la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya.


Informació aportada per Constanza Saavedra (Comunicació VilaDelLlibre.CAT).