Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera serà la segona Vila del llibre de Catalunya

Cervera serà la segona Vila del llibre de Catalunya

El projecte preveu la creació d'una vila de llibre dins de la ciutat de Cervera, al carrer Major, que esdevindrà la 2a Vila del llibre de Catalunya el cap de setmana del 22 i 23 d'octubre de 2016.
Cervera serà la segona Vila del llibre de Catalunya

Presentació de la iniciativa a la Paeria de Cervera.

La Regidoria de Cultura i el Centre Municipal de Cultura treballen des del passat mes de novembre per convertir Cervera en la 2a Vila del Llibre de Catalunya. El projecte es treballa de manera conjunta amb VilaDelLlibre.cat. El seu director, Enric Bono, va venir a la Paeria de Cervera, dimarts 3 de maig, a explicar l’experiència de Bellprat (Anoia), primera vila del llibre de Catalunya.
A la reunió hi van ser presents el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el conseller comarcal de Cultura, Ramon Armengol; les directores de la Biblioteca i el Museu Comarcal, representants d’entitats culturals i les llibreries de la ciutat.
La iniciativa que a la tardor Cervera esdevingui Vila del llibre es va rebre amb molt entusiasme per part dels assistents i es van mostrar animats a col·laborar amb el projecte.

Una vila del llibre és un indret rural o un espai dins de pobles de més grandària que ha trobat en el món del llibre l'excusa per sortir de l'oblit i activar una economia sostenible. És una iniciativa ciutadana que fa una proposta de desenvolupament integrada amb el territori, té el suport dels gestors públics o privats de l'espai en què es desplega i és capaç d'articular noves xarxes de col·laboració entre el món cultural, social i econòmic.
La vila de Bellprat des de l’any 2008 celebra la seva Fira anual: “Bellprat, Vila del Llibre”, en què les cases es converteixen en llibreries de vell, el poble s'omple de petites editorials i llibreters, exposicions, tallers i intel·lectuals i els escriptors presenten les seves obres, inspirat en el model europeu anomenat “ Booktown”.
Arran de l’experiència any rere any, VilaDelLlibre.cat treballa per crear la xarxa de viles del llibre de Catalunya amb l'objectiu d'establir un booktown estable per a cada vegueria de Catalunya i, a més, donar visibilitat a les iniciatives al voltant del món del llibre a tot el país.

Cervera serà apadrinada el cap de setmana dels dies 4 i 5 de juny de 2016 a la Fira de Bellprat com a la segona vila del llibre de Catalunya.
Us animem a assistir-hi!