Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera s'afegeix a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista"

Cervera s'afegeix a la iniciativa “Establiment segur contra la violència masclista"

A través de la iniciativa es demana als establiments oberts aquests dies que posin en lloc visible un cartell amb el missatge: “Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112".

Amb aquest missatge es vol ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que pot comptar amb algú, que serà escoltada i podrà explicar la seva situació i que aquesta persona trucarà per ella al 900 900 120, per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.

Els Mossos d’Esquadra també col·laboren en la difusió d’aquests missatges als establiments comercials. Els comerços poden descarregar-se els missatges del web dones.gencat.cat i tenen al seu abast diverses versions en català, castellà, angles i francès. A més, paral·lelament el cos de mossos d'esquadra ha creat un pla de contingència per a la seguretat de les víctimes de violència masclista, domèstica i altres víctimes vulnerables amb missatges com durant el confinament el veïnatge és imprescindible per  a poder detectar possibles situacions de violència; “Si creus que algú al teu entorn pot necessitar ajuda, avisa’ns. Som al teu costat!” #confinamentsegur

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència masclista amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de no poder trucar als serveis,  trobar suport de familiars, amistats, o professionals. Aquesta actuació vol compensar aquests impediments.

Des del Consell Comarcal de la Segarra, la iniciativa s’ha portat al territori a través del SIAD, Servei d’Informació i Atenció a les Dones, aquest servei també atén trucades de les 9 fins a les 13 h al 973 531 300, o bé, per correu electrònic siad@ccsegarra.cat.

Cervera s'ha afegit a la iniciativa i els Serveis Municipals de la Paeria han repartit els cartells als comerços que han volgut col·laborar.


Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.