Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera s’afegeix a la iniciativa “Compartim Wifi”

Cervera s’afegeix a la iniciativa “Compartim Wifi”

Des del Pla Educatiu d'Entorn i la Paeria de Cervera es fa una crida perquè la ciutadania segueixi la iniciativa “Compartim Wifi”. La campanya vol oferir, en hores concretes, accés a Internet gratuït als infants perquè puguin dur a terme tasques escolars.

La dinàmica que es proposa és la següent: veïns i veïnes han d’identificar si al seu edifici hi ha un nen o nena sense accés a Internet. En cas que n’hi hagi i es vulgui col·laborar, deixar un avís a l’ascensor o a la porteria, especificant que de 10 a 13 hores obriran l’accés a la seva xarxa wifi; fent que s’hi pugui accedir, en aquest espai de temps, sense necessitat de fer servir una contrasenya o bé posant el seu telèfon al nom de la xarxa perquè si hi ha algú que ho necessita pugui trucar-lo i accedir a la xarxa.

D’aquesta manera, estudiants podran accedir a les xarxes per descarregar les tasques escolars, així com comprovar els correus que li arribin des de la seva escola o institut.

L’escletxa digital, el fet que no tot l’alumnat tingui accés a un ordinador o a Internet, és un dels grans temors d’aquest tercer trimestre escolar. Ja que s’haurà de dur a terme, en gran mesura, de forma telemàtica. Això pot accentuar certes desigualtats que comportin un greuge, també, per al seguiment escolar. Per aquesta raó, les direccions de les escoles de Cervera ja han començat a detectar alumnat amb dificultats per fer seguiment del tercer trimestre a nivell telemàtic.

Recomanacions addicionals de seguretat:

1- Si no es vol obrir la wifi, es pot posar el cartell de que vols compartir la teva connexió amb en nom de la teva wifi i un telèfon per a poder sol·licitar la contrasenya. Sempre és més segur donar-la personalment.

2- Per tenir un control dels equips que estan connectats a la teva xarxa, hi ha algunes aplicacions disponibles per mòbil com Fing o ezNetscan i també per a pc com Advanced IP Scanner o el Wireless Network Watcher.