Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera promou l’exercici físic amb la marxa nòrdica

Cervera promou l’exercici físic amb la marxa nòrdica

Dilluns 7 d’octubre comença un nou cicle d’exercici físic i salut a Cervera, "Posa't en marxa", que treballarà la tècnica de la marxa nòrdica en una iniciativa pensada i liderada pel Centre Excursionista de la Segarra, la Paeria de Cervera i l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Cervera.
Cervera promou l’exercici físic amb la marxa nòrdica

Cartell de la iniciativa.

La Marxa Nòrdica és una manera de caminar que aprofita el moviment biomecànic del nostre cos per desplaçar-se. Es tracta de caminar utilitzant uns bastons per impulsar-nos, d’aquesta manera es mou el cos de cap a peus treballant el 90% de la musculatura. Amb una bona tècnica, el resultat és un moviment natural que actua de forma suau però molt efectiva en tot el nostre organisme, aportant-nos múltiples beneficis tant a nivell de salut, com de millora de la nostra condició física. Gràcies al seu baix impacte i a la seva fàcil adherència, es converteix en una activitat esportiva apta per a tothom, independentment de l’edat i la condició física. És un exercici molt complert on ràpidament qui ho practica nota els beneficis tant a nivell físic com emocional. La marxa nòrdica està indicada com a tractament per millorar més de 20 malalties: dolor lumbar, d’espatlla, genolls, artrosi, osteoporosi, fibromiàlgia, obesitat, dislipèmia, depressió, limfedema, neuropatia perifèrica, malalties coronàries, hipertensió arterial, insuficiència cardíaca, entre altres.

És una activitat econòmica, ja que per practicar-la sols es necessita uns bastons de marxa nòrdica adequats a les nostres necessitats i alçada, roba còmoda i calçat esportiu.

L’objectiu del “Posa’t en marxa a Cervera” és crear comunitat i fer equip com a component socialitzador. No es tracta només de gaudir fent exercici físic, sinó també de construir una xarxa de gent amb qui compartir objectius, aficions, converses i, per sobre de tot, rialles. La intenció és fer uns entrenaments útils pel dia a dia, d’intensitat adaptada tant al grup com als individus.

El cicle comença  dilluns 7 d’octubre, a les 19.30 hores, i el punt de trobada és a la plaça Santa Anna. Les sessions seran setmanals, mateix dia, lloc i hora d’octubre a juny. Seran adaptades al nivell de l’assistència, i es faran grups si és necessari. Tindrà un preu d’inscripció de 10 euros per a tota la temporada d’octubre a juny, però si algú té problemes seriosos per poder pagar aquesta quota, ho pot parlar amb l’organització. Amb el pagament de la inscripció, disposem d’una petita assegurança i l’organització deixarà els pals a qui ho vulgui per tota la temporada, sense cap cost addicional.

Us animem que aprofiteu i vingueu a practicar Marxa Nòrdica amb nosaltres. És una bona manera de protegir i millorar la vostra salut i alleugerir els vostres dolors. Podeu demanar més informació i inscriure-us al Centre Excursionista, a la Paeria o al CAP Cervera.

També podeu fer la inscripció en línia a la web del CES: www.ces.cat


Informació aportada per l'Equip d'Atenció Primària de Cervera.