Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta la segona edició de Vila del Llibre, el festival literari de la “book town” de les Terres de Ponent

Cervera presenta la segona edició de Vila del Llibre, el festival literari de la “book town” de les Terres de Ponent

Els dies 21 i 22 d'octubre el carrer i la plaça Major de Cervera es convertiran en una “book town”, amb estands de 37 editorials i llibreries, més de 80 activitats literàries per a tots els públics i la presència d'escriptors catalans de renom com Xavier Bosch, Carme Riera...
Cervera presenta la segona edició de Vila del Llibre, el festival literari de la “book town” de les Terres de Ponent

Presentació de la iniciativa als Encants del Llibre.

La presentació de la iniciativa ha tingut lloc dimarts 10 d’octubre, a Els Encants del Llibre, la llibreria de títols d’ocasió que es va obrir l’any passat al carrer Major.  Ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; i el director de ViladelLlibre.CAT, Enric Bono.

El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat “la qualitat de l’esdeveniment, que ha marcat el camí per altres municipis”. “Es tracta d’un projecte engrescador, pel qual aposta la Paeria perquè revitalitza el carrer Major, un dels més bonics de Catalunya”. “Consolida la ciutat com a capital cultural, amb l’horitzó de l’any 2019 quan esdevindrà capital cultural de Catalunya”.

El regidor de Cultura, Jaume Rossich, ha remarcat que “aquesta edició consolida l’aposta per la Vila del Llibre, inclosa ja dins el calendari de fires de llibre de la Generalitat”. Ha destacat l’activitat literària que genera a la ciutat posant com a exemple Els Encants del Llibre, que en un any ha venut 1.800 llibres i la visita de 3.000 persones.

Enric Bono ha avançat que enguany el projecte es dedica a reivindicar la figura del llibreter. El programa, que incorpora espectacles musicals i teatrals, presenta un homenatge al poeta guissonenc Jordi Pàmias a l’espai de Sant Domènec. Preveu activitats infantils i per a joves, amb la participació d’entitats com l’Associació d’Amics de la Música, Amics del Conte, l’Escola de Teatre la Caserna... “Un programa a l’alçada del que representa Cervera com a capital cultural”.

 

"Cervera, vila del llibre"

Enllaç al programa d'actes.

La segona edició de “La Vila del Llibre de Cervera” se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre, enguany amb l’objectiu de reivindicar el paper de la llibreria i el llibreter dins del circuit literari.

Presentarà dos dies d’activitats literàries i omplirà els locals buits amb llibres per convertir-los en llibreries efímeres. No obstant això, la proposta vol anar més enllà de l’imaginari decoratiu del festival i oferir una altra mirada d’aquesta artèria central de la ciutat: si l’edició 2016 va deixar com a herència permanent Els Encants del Llibre –una llibreria de títols d’ocasió que obre cada dissabte i diumenge en un local cedit per la Paeria de Cervera i que gestiona la Fundació Casa Dalmases juntament amb la Fundació Emaus–, l’edició 2017 busca atraure l’interès de llibreters, editors i artistes del llibre per establir-se de manera permanent al book town de les Terres de Ponent. L’objectiu és que el 2019, any en què Cervera serà Capital de la Cultura Catalana, el carrer Major sigui una Vila del Llibre estable com les que ja operen a França i el Regne Unit, entre altres països.

Aquesta edició serà inaugurada per la directora de la Institució de les Lletres catalanes, Laura Borràs, i tindrà com a padrí el poeta Jordi Pàmias. El programa presentarà grans noms de les lletres del país com Carme Riera, Xavier Bosch, Sílvia Soler, Carme Martí, Coia Valls i Andreu Carranza, entre altres.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç a la notícia a La Vanguardia
Enllaç a la informació del digital de cultura Núvol
Enllaç la notícia a El Punt Avui.