Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta la Fira de Sant Isidre – Fira del Pa

Cervera presenta la Fira de Sant Isidre – Fira del Pa

El paer en cap, Ramon Royes, i la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Santana, han presentat la 71a edició de la Fira de Sant Isidre – 4a Fira del Pa, en una roda de premsa a la Paeria de Cervera dimarts 28 d’abril.
Cervera presenta la Fira de Sant Isidre – Fira del Pa

Presentació de la Fira.

Enllaç al programa d'actes de la Fira, del 9 al 15 de maig.

Entre els actes d’aquesta edició destaca la Gran final per escollir el Millor Pa de Pagès Català de l’any 2015, que tindrà lloc al Paranimf de la Universitat, dissabte 9 de maig a les 18 hores. Al concurs participen les millors fleques de tot Catalunya en una eliminatòria prèvia que designa els cinc finalistes que competiran a Cervera. L’acte és obert al públic i s’oferirà una degustació de productes de fleca. El concurs l’organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català.

En la presentació de la Fira, el paer en cap, Ramon Royes, ha destacat que el certamen es dediqui al pa. “Aquest element diferenciador va costar de trobar, però després de tres edicions ja està consolidat i compta amb el suport de les administracions i del Gremi de forners”. També ha afirmat que “la Fira enguany es torna a ubicar al pavelló polivalent i la zona annexa, que s’ha demostrat que és l’indret de la ciutat més adequat com a recinte firal”. Pel que fa al pressupost (30.000 euros), diu que “és molt ajustat i que cal un gran esforç per organitzar el certamen amb pocs recursos”. La Fira havia arribat a tenir un pressupost de 72.000 euros.

La regidora de Promoció Econòmica, Rosa Santana, ha destacat que “aquesta edició millora de la qualitat dels estands de dins el pavelló i que augmenta el nombre d’expositors exteriors”. Ha remarcat la implicació amb els actes de l’Associació de Comerciants; els establiments de restauració, amb la mostra gastronòmica; els pubs, amb la 1a Ruta de l’entrepà; i entitats locals com la Colla Sardanista Jovencells, Fadunito...

El recinte firal estarà ubicat al pavelló polivalent, en una carpa annexa a l’aparcament del pavelló i a les avingudes de l’Esport i de Francesc Macià. Al pavelló polivalent es trobaran expositors dedicats a la mostra i venda de pa, els estands institucionals i l’Espai Pobles (Castellnou d’Oluges, Granyena, Ribera d’Ondara i Sanaüja). A la carpa annexa hi haurà els estands multisectorials del comerç i les entitats locals. A l’avinguda de l’Esport i Francesc Macià, exposició i venda de vehicles nous i de segona mà.


Enllaç de la notícia a Tàrrega Televisió.