Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2019

Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2019

Del 21 al 28 de juliol la ciutat es torna a convertir en epicentre cultural a Catalunya amb l’organització de la Càtedra Cervera, que inclou el Curs internacional de música, amb 179 alumnes; el Festival internacional i el Vila Closa, que presenten 14 concerts; i la 16a Fira de lutiers, que enguany es dedica al contrabaix.
Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2019

Presentació a l'Auditori,

La presentació de l’esdeveniment musical ha tingut lloc a l’Auditori Municipal, dimarts 16 de juliol, a càrrec del paer en cap i regidor de Cultura, Ramon Augé; la directora de la Càtedra, Estefania Balcells; els directors del Festival, Jaume Cortadelles, i la Fira de Lutiers, Xavier Balcells. Abans de les intervencions ha tingut lloc una actuació musical del pianista Jordi Castellà i el contrabaixista Denis Crosu.

El paer en cap, Ramon Augé, ha destacat “que Cervera és sinònim de cultura i que és capital de la cultura catalana per esdeveniments com aquest”.  Ha agraït “l’enorme feina de l’organització i ha lloat la trajectòria de la Càtedra, 39 anys, per la qual cosa molts cerverins han sentit des de sempre els sons que omplen el centre de la ciutat cada juliol”.

La Càtedra Emili Pujol és un dels esdeveniments musicals més importats en l’àmbit cultural i pedagògic català. Durant 39 edicions, i de forma ininterrompuda, centenars d’alumnes es formen de manera intensiva durant una setmana a Cervera aprofundint en el mestratge musical del seu instrument. En paral·lel, tant els alumnes com el públic interessat, també són partícips de concerts de música que tenen lloc en diversos punts de la ciutat i d’una fira única al sud d’Europa dedicada al món lutier.

Del 21 al 28 de juliol, Cervera acull el Curs, el Festival i la Fira, tres esdeveniments complementaris i que fan única aquesta experiència.


Curs internacional de música
Continua tenint un poder absolut de convocatòria. Enguany acull 179 alumnes, que arriben des de diversos punts de Catalunya (144), de l’Estat espanyol (25) o d'altres països com Itàlia (4), el Canadà (2), Andorra, Croàcia, els Estats Units i el Japó (1).
Per al seu aprenentatge, es compta amb 27 professors d’alt nivell que també procedeixen de diferents països i que imparteixen 14 especialitats instrumentals.

Festival Internacional
Programa 7 concerts al pati i el Paranimf de la Universitat de Cervera. Enguany, en motiu de la Capital de la Cultura Catalana, presenta un concert en què es podrà escoltar la música del “Carnaval dels animals”, a càrrec de l’Orquestra del Festival, i una selecció de músiques que acompanyen el bestiari festiu de Cervera interpretades per la Banda del Curs (divendres 26). També destaca, com a novetat, el concert “Les mil cares del swing”, amb el grup Shaki’n All, acompanyats de ballarins, que oferiran una espectacle diferent i trepidant (dilluns 22).
Es complementa amb el Festival Vila Closa, que també presenta 7 concerts de format reduït en espais singulars de la ciutat. Com a novetat hi ha l’espai del Celler dels Encants del Llibre, que acollirà un concert de guitarra (dijous 25).

Fira de lutiers
Enguany té lloc la XVI edició de la Fira de Lutiers de Cervera. Dimarts 23 de juliol, els passadissos de la Universitat acolliran 15 tallers i 18 professionals. El món del contrabaix serà, en aquesta edició, el gran protagonista d’aquest esdeveniment firal i, entre altres peces de gran valor, mostrarà un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880).


Tota la informació de la Càtedra Cervera la podeu trobar a la web www.catedracervera.cat.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç al portal de notícies 324.cat.