Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2018, un referent cultural i pedagògic a tot el país

Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2018, un referent cultural i pedagògic a tot el país

La Càtedra Cervera, que inclou el Curs i el Festival internacionals de música i la Fira de lutiers, convertirà un any més la ciutat en epicentre cultural de Catalunya del 22 al 29 de juliol.
Cervera presenta la Càtedra Emili Pujol 2018, un referent cultural i pedagògic a tot el país

Presentació de la Càtedra 2018 a l'Auditori de Cervera.

La presentació, que ha tingut lloc a l’Auditori Municipal el dimarts 10 de juliol, ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura de la Paeria, Jaume Rossich; la directora de la Càtedra, Estefania Balcells; els directors del Festival, Jaume Cortadelles, i la Fira de Lutiers, Xavier Balcells. Abans de les intervencions ha tingut lloc una actuació musical de la pianista Gal·la Sisquella, estudiant del Conservatori de Cervera. Enllaç a l'actuació.

El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat “la capacitat organitzativa dels responsables de la Càtedra, un referent de qualitat musical al país; que Cervera ha estat proclamada capital de la cultura catalana 2019 gràcies a esdeveniments com aquest; i finalment, el caràcter reivindicatiu del Festival, amb la programació d’una actuació del raper mallorquí Valtonyc o la inclusió al llibret d’un escrit de l’exconseller de Cultura Lluís Puig, ambdós a l’exili a Brussel·les”.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Rossich, ha afirmat que “Cervera es converteix en el centre de la música a Catalunya aquests dies”. Ha definit la Càtedra com “l’esdeveniment cultural més important de l’estiu” i ha destacat “l’excel·lent nivell dels professionals i les activitats musicals, per sobre de la mitjana catalana i estatal, gràcies al mestratge del Conservatori”.

Després de 38 anys ininterromputs, la Càtedra Emili Pujol segueix sent un dels esdeveniments musicals cabdals en l’àmbit cultural i pedagògic català. Durant aquest període s’han format milers de músics en el marc del Curs, s’han pogut escoltar centenars de concerts al Festival i s’han exposat milers i milers d’instruments a la Fira de Lutiers.

Curs internacional de música
En aquesta nova edició del Curs, ja hi ha inscrits més de 200 alumnes arribats des de Catalunya, des d’altres punts de l’Estat o fins i tot de països com Alemanya, França, Holanda o Itàlia. Per al seu aprenentatge, es comptarà amb 28 professors d’alt nivell que també procedeixen de diferents països. Com a novetats, en les disciplines s’incorpora l’especialitat de banda i en l’equip de professors s’afegeixen Gisella Curtolo, al violí,  i Erica Wise, al violoncel.

Festival Internacional i Vila Closa
Pel que fa al Festival Internacional, que se celebra de forma paral·lela al Curs, s’han programat 6 concerts que tindran lloc entre el Pati i el Paranimf de la Universitat de Cervera. D’aquesta manera, podrem escoltar, entre d’altres, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, un emotiu concert dedicat al mestre Lluís Virgili o un repertori de tangos amb el protagonisme d’un violoncel construït per Giovanni Grancino el 1694.  Aquests concerts seran complementats per les 8 actuacions que es viuran en el marc del Vila Closa, una extensió del Festival amb concerts de format reduït i en espais singulars de la ciutat.

Fira de lutiers
L’altre gran eix de la Càtedra és la Fira de Lutiers, que enguany està d’aniversari ja que arriba a la seva XV edició.
Per celebrar-ho, el 25 de juliol es reuniran als passadissos de la Universitat més lutiers que mai: un total de 20 lutiers i fins una trentena de professionals. Enguany hi haurà tres lutiers de vent amb la incorporació del taller Rigoutat de París i la novetat del lutier de vent metall, Tamir Akta Galileo  Dolce, des d’Israel.

Tota la informació de la Càtedra Cervera la podeu trobar a la web www.catedracervera.cat.

Informació i imatge aportat pel Servei de Premsa de la Càtedra Cervera.

Enllaç a la notícia de La Segarra TV.