Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta la biografia de l’historiador Josep Benet

Cervera presenta la biografia de l’historiador Josep Benet

El Fòrum l'Espitllera, amb la col·laboració de la Paeria de Cervera, va organitzar la presentació del llibre “Com una pàtria. Vida de Josep Benet” de Jordi Amat, en un acte a l'Antiga Biblioteca de la Universitat el divendres 3 de novembre.
Cervera presenta la biografia de l’historiador Josep Benet

Presentació del llibre a la Universitat (foto Jordi Prat).

El paer en cap, Ramon Royes, va presentar l’acte, que va consistir en una entrevista conversa entre el periodista del diari Segre Xavier Santesmasses i l’autor del llibre, Jordi Amat. El llibre és una biografia de Josep Benet entre els anys 1939 i 2008.

Entre el públic, que va omplir l’Antiga Biblioteca de la Universitat, cal destacar l’assistència de Florència Ventura, vídua de Josep Benet, i de l’historiador segarrenc Jordi Oliva, deixeble de Benet.

L’historiador, advocat i polític Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 – Sant Cugat del Vallès, 2008) va ser nomenat el primer fill predilecte de la ciutat de Cervera l’any 1991.
Benet va ser un activista de primera línia, tant durant la clandestinitat, en la lluita antifranquista, com després de la mort de Franco, en la Transició. Va ser elegit senador dos cops: l'any 1977 per l'Entesa dels Catalans, en unes eleccions que el van convertir en el senador més votat de l'Estat, i el 1979, en què va ser reelegit. L’any 1980 va ser diputat del PSUC com a independent al Parlament. La seva activitat com a escriptor i editor no va ser menys important. Va rebre, entre d'altres premis, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i va ser Medalla d'Or de la Generalitat l'any 2000.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.