Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta el quadre de Sant Francesc restaurat

Cervera presenta el quadre de Sant Francesc restaurat

En la missa del diumenge 7 d'octubre, traslladada per l'ocasió a l'església de Sant Antoni, es va presentar el quadre recent restaurat de Sant Francesc d'Assís en la seva nova ubicació, a l'església de Sant Antoni.
Cervera presenta el quadre de Sant Francesc restaurat

Ubicació de la pintura a l'església de Sant Antoni.

Aquesta pintura, d'unes dimensions considerables (2,58 metres d'alt i 2,10 metres d'ample), pertanyia a l'església convent de Sant Francesc, situat al peu del riu Ondara. Va ser complicada la seva identificació i la seva referència, ja que es trobava molt malmesa a causa del pas del temps i el mal estat de conservació de l'espai, ja que l'església de Sant Francesc només té culte quatre dies a l'any, per Sant Antoni de Pàdua i el tríduum de preparació.

La restauració va aconsellar el canvi d'ubicació per la raó esmentada i per poder gaudir-ne els visitants, ja que l'església de Sant Antoni roman oberta els 365 dies de l'any.

En acabar la missa, la cap de restauració de pintura sobre tela, Maite Toneu, i la restauradora i conservadora Teresa Schreibweis, ambdues del Centre de Restauració de Béns i Mobles de la Generalitat, van fer una explicació tècnica al detall de tots els passos que van seguir per dur a terme la restauració. Acte seguit es feu la descoberta i al mateix temps van atendre les diverses preguntes dels assistents. Una de les qüestions va ser referent a la data d'origen, que van respondre que tractant-se d'una peça del Barroc català podria molt ben ser de principis del segle XVIII.

Informació i imatge aportat per Joan Riu (Parròquia de Cervera)