Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Paeria de Cervera presenta el projecte subvencionat per l’1% Cultural

La Paeria de Cervera presenta el projecte subvencionat per l’1% Cultural

El paer en cap, Ramon Royes; el regidor d’Hisenda, Jaume Rossich, i l’arquitecte municipal, Jordi Carner, van presentar el projecte de rehabilitació de carrers al nucli històric de Cervera, en una sessió oberta a la ciutadania dilluns 2 de novembre, a l’Auditori Municipal.
La Paeria de Cervera presenta el projecte subvencionat per l’1% Cultural

Presentació pública a l'Auditori (foto Jordi Prat).

El projecte “Rehabilitació de trams del camí de Sant Jaume al seu pas per la Cervera històrica i monumental” té un cost total de 2.219.334 euros. Ha rebut una subvenció de 992.933 euros de l’1% Cultural de l’Estat, el 25% del total dels fons que l’Estat ha destinat a Catalunya en aquesta convocatòria.
A aquesta subvenció cal afegir-ne dos més de la Generalitat de Catalunya (Pla de barris i Foment del Turisme), que fan que els ajuts cobreixin el 85% de l’import total del projecte.

El projecte preveu actuacions de millora als carrers del nucli històric. Les intervencions es dividiran en quatre trams:
-Carrer General Güell.
-Carrer i plaça Santa Anna.
-Carrer i plaça Sant Domènec.
-Carrer Sant Magí.
Les obres començaran a principis de l’any 2016 pels trams dels carrers Sant Magí i Sant Domènec, que estaran acabats abans del 31 de desembre del 2016.
A més de la rehabilitació de carrers, s’intervindrà a la façana de la Paeria, on es farà una actuació de neteja de la pedra i les mènsules i la reparació dels balcons. També es milloraran els accessos a tres edificis de titularitat municipal: l’Antiga Biblioteca, l’Antiga Escola de Música i l’església de Sant Joan, i es rehabilitarà el brollador del carrer General Güell i les fonts del carrer i la plaça Major.
Els materials i el mobiliari urbà que s’instal·larà té continuïtat amb el que es troba a la ja remodelada plaça Universitat.

Enllaç al projecte complet.
Es poden presentar al·legacions a la Paeria de Cervera fins al dia 13 de novembre.

Les contribucions especials que hauran de pagar els veïns corresponen al 14% del total de l’import. Els veïns podran presentar al·legacions en el termini d’un mes a partir del moment que rebran la notificació. 
Enllaç a l’edicte d’imposició i ordenació de contribucions especials.

En l’acte de presentació, el paer en cap, Ramon Royes, va destacar que “es tracta del projecte més important a la ciutat de Cervera en molts anys, tant per la magnitud de les intervencions com per l’import econòmic.” També va afirmar que la Paeria comença a treballar en un Pla de mobilitat a la zona, que serà de prioritat invertida, amb preferència per als vianants.