Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta el programa d'actes de la Isagoge i la Festa Major

Cervera presenta el programa d'actes de la Isagoge i la Festa Major

Dimarts 9 de setembre s’ha presentat, en un acte públic celebrat a l’Auditori, la programació de la 38a Isagoge, l’Artdakí 2014 i la Festa Major del Sant Crist, que ompliran la ciutat d’activitats culturals i festives del 13 al 26 de setembre.
Cervera presenta el programa d'actes de la Isagoge i la Festa Major

Presentació a l'Auditori (foto J.Prat)

Enllaç al llibret amb la programació de la Isagoge, Artdakí i festa major.


Cervera presenta una programació amb més de 70 activitats culturals i festives, una oferta variada per a tots els públics.

La presentació ha anat a càrrec de Ramon Royes, paer en cap de Cervera; Marc Holgado, regidor de Cultura; Elvira Costa, regidora de Festes; Jaume Carbonell, director del Centre Municipal de Cultura (CMC); Xavi Miret, president de l’Agrupació Seny Major de Cultura Popular; Albert Roca i Xavi Palou, president i cap de colla, respectivament, de la colla castellera Margeners de Guissona.

Els actes comencen amb la inauguració de la IX Mostra d’art al carrer Artdakí. L’acte inaugural és l’espectacle musical “Identitats, a càrrec de Grepp Teatre, que té lloc dissabte 13 de setembre, a les 20 hores, al Paranimf de la Universitat. Acte seguit, s’inaugura l’exposició “El color en la mirada” de l’artista cerverí Cesc Font Raich, que es podrà visitar al Paranimf del 13 al 21 de setembre.

L’Artdakí, mostra bianual d’art al carrer d’artistes locals, exposarà les obres en aparadors de comerços i altres espais els dies 20 i 21 de setembre. Enguany la mostra es complementa amb activitats com una passarel·la de dissenys de joieria i moda, narració de contes i dibuix infantil, i lectura musicada de poemes d’Isabel Valverde.


La setmana cultural Isagoge
es dedica enguany a la commemoració del Tricentenari. Cervera fou un dels escenaris destacats de la Guerra de Successió, gràcies a la construcció de l’edifici de la Universitat, un dels edificis més importants de l’arquitectura civil catalana del segle XVIII.

La Isagoge difondrà el Tricentenari a Cervera i també acollirà nombroses activitats culturals que organitzen cada any entitats de la ciutat. Més de 30 actes en diferents espais de la ciutat del 19 al 26 de setembre.


La festa major del Sant Crist
és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 26 al 29 de setembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. Comença amb el pregó, a càrrec del cerverí Joan Colom, subdirector general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, i el reconeixement a una entitat local, enguany els Geganters i Grallers de Cervera per la seva gran tasca en els actes de “Cervera, ciutat gegantera de Catalunya 2014”.


Nou acte i esmena al programa de la festa major.

Assaigs oberts de gralla per tocar a les matinades del dissabte 27 de setembre: divendres 12 i divendres 19 de setembre a les 9 del vespre al Pati de la Universitat

Canvi en el recorregut del Seguici Infantil de Festa Major del proper dilluns 29 de setembre

Els horaris i recorregut correcte és el següent:
17:30h. Plantada a la Plaça Universitat
18:00h. Inici Cercavila de la pl-. Universitat fins a la pl.Major
19:00h. Lluïments a la Plaça Major
19:30h. Ball Parlat Infantil