Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta el logotip de la capital de la cultura catalana 2019

Cervera presenta el logotip de la capital de la cultura catalana 2019

L'esdeveniment “Cervera, Capital de la Cultura Catalana 2019” ha presentat el seu logotip identificador, obra de la dissenyadora Eva Guasch, guanyadora del concurs convocat per la Paeria de Cervera.
Cervera presenta el logotip de la capital de la cultura catalana 2019

Presentació a la Paeria.

El logotip conté quatre lletres C (Cervera, capital, cultura, catalana), que l’autora les ha aplicat per construir un logo compacte. Segons Eva Guasch, “les lletres han creat un element visual, una flor, amb un punt al mig, que representa el centre de trobada; mentre que l’element blanc de les lletres seria una brúixola”.

El logo és de color blau, tot i que també s’ha adaptat als colors verd, groc i vermell, que representen quatre tonalitats de la Segarra a les diferents estacions de l’any.

La presentació de la imatge de “Cervera, capital de la cultura catalana 2019” ha tingut lloc a la Paeria de Cervera, dilluns 29 de maig, a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el president de Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela; i la dissenyadora que ha creat el logo, Eva Guasch.

Amb aquest acte comença el compte enrere per a l’organització de l’esdeveniment “Cervera, capital de la cultura catalana 2019”.

El 2017 la capital és Reus, el 2018 serà Manresa, que cedirà el testimoni a Cervera, la ciutat més petita en nombre d’habitants que serà capital de la cultura catalana.

Segons el president, Xavier Tudela, aquest fet no serà cap inconvenient perquè veu molta implicació de la Paeria de Cervera i també de les entitats de la ciutat. Segons la seva experiència, la capitalitat és un èxit quan s’implica el conjunt de la ciutat.

El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat “el reforç de la marca de ciutat, Cervera, com a ciutat de cultura”. També ha remarcat que a Cervera “s’organitzen esdeveniments de moltíssima qualitat en proporció al nombre d’habitants”.


Capital de la Cultura Catalana
L’esdeveniment s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. La ciutat de Cervera destaca per la seva gran riquesa cultural en tots els àmbits creatius, escèniques i artístics, però especialment pel patrimoni històric, i la cultura popular i tradicional.