Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera mostra l’evolució del seu patrimoni arquitectònic a través de la rajola hidràulica

Cervera mostra l’evolució del seu patrimoni arquitectònic a través de la rajola hidràulica

El Museu de Cervera inaugura, divendres 1 de febrer, a les 19 hores, l’exposició "Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica", que es podrà visitar fins al 19 de maig, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2019.
Cervera mostra l’evolució del seu patrimoni arquitectònic a través de la rajola hidràulica

Cartell de la mostra.

La inauguració anirà a càrrec del paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i del col·leccionista i autor del llibre ‘L’art del mosaic hidràulic a Catalunya, Jordi Griset’.

Cervera mostrarà l’evolució del patrimoni històric de la població a través de l’exposició ‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’. La iniciativa forma part de les activitats de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019.
El paviment hidràulic, una tècnica de construcció decorativa i artesanal molt popular des del segle XIX fins a mitjans del segle XX, es pot contemplar a moltes cases senyorials de Cervera. Allà es van utilitzar en els interiors dels habitatges com a símbol d’estatus social. Un dels exemples més il·lustratius d’aquesta tendència decorativa és la Casa Museu Duran i Sanpere, seu de l’exposició, on les catifes de ciment són un element artístic vinculat a l’ornamentació de l’arquitectura modernista i que fins al dia d’avui fan servir els dissenyadors i arquitectes en les seves construccions. La Casa Museu és l’única casa de les Terres de Lleida que forma part de l’Associació de Cases icòniques de Catalunya.

El patrimoni i la rajola hidràulica
A Catalunya, algunes empreses demanaven el disseny de les ‘catifes de ciment’ a reconeguts artistes i arquitectes, com Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch.
L’exposició que acull el Museu de Cervera s’articula en cinc eixos: ‘Els paviments anteriors a la rajola hidràulica’, ‘la tècnica’, ‘un món de formes i colors’, ‘Sabies què?’ i ‘La Rajola hidràulica: un material viu’.
La mostra reserva un àmbit per explicar els aspectes que relacionen el patrimoni de Cervera amb el món de la rajola hidràulica. L’exposició contempla un espai per explicar aquells aspectes que vinculen el patrimoni del seu municipi amb el món de la rajola hidràulica.

Informació d’interès:
‘Catifes de ciment. El món de la rajola hidràulica’
Inauguració: Divendres 1 de febrer
Hora: 19 hores
Lloc: Casa Museu Duran i Sanpere (Museu de Cervera)
Dates exposició: De l’1 de febrer al 19 de maig.
Horaris: De dimarts a dijous, diumenge i festius de d’11 a 14 hores. Divendres i dissabte d’11 a 14 i de 17 a 20 hores.


Informació i cartell aportat per Comunicant Bona Premsa (Servei de Premsa de la Capital de Cultura Catalana).