Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera instal·la aparcabicicletes al centre de la ciutat

Cervera instal·la aparcabicicletes al centre de la ciutat

La Brigada Municipal de la Paeria ha col·locat set aparcabicicletes als carrers i places del centre de Cervera amb l’objectiu de reduir el nombre de vehicles que circulen a la ciutat i promoure una mobilitat urbana més sostenible.
Cervera instal·la aparcabicicletes al centre de la ciutat

Aparcabicicletes al centre de Cervera

Els nous elements urbans, que s’han pintat de colors corten i negre per integrar-los al diferents espais del centre històric, permetran l’aparcament de 41 bicicletes als entorns de la plaça Major, plaça Santa Anna, plaça Universitat, carrer Major, mirador de la pèrgola i el passeig Balmes, just davant de la Biblioteca Comarcal.

La iniciativa sorgeix després que els darrers estudis de mobilitat mostrin que molts veïns dels barris perifèrics utilitzen el cotxe per desplaçar-se al centre de la ciutat, al·legant dificultats per utilitzar mitjans de transport alternatius. “Volem posar facilitats als ciutadans perquè puguin accedir al centre de la ciutat amb bicicleta, amb l’objectiu de fomentar una mobilitat més amable i menys contaminant i, sobretot, treballar per reduir un ús del cotxe que en alguns casos trobem excessiu”, afirma Marc Llorens, regidor de Territori.

En aquesta línia, des de fa mesos també es treballa per promoure la mobilitat a peu, creant zones per a vianants, ampliant i acabant les voreres i potenciant les zones enjardinades.