Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera homenatjarà figures destacades de la cultura

Cervera homenatjarà figures destacades de la cultura

La setmana cultural Isagoge, preludi de la Festa Major, es dedicarà enguany a recordar el poeta Jaume Ferran i Camps (1928-2006), els fotògrafs Claudi Goméz Grau (1907-1989) i Frederic Gómez Grau (1920-2013), i la historiadora i traductora Hermínia Grau i Aymà (1897-1982).
Cervera homenatjarà figures destacades de la cultura

Foto de la historiadora i traductora Hermínia Grau.

Durant una setmana, del 12 al 20 de setembre, es posaran de manifest la importància d’aquests noms propis cerverins, que al llarg del segle XX van reivindicar la seva identitat defensant disciplines culturals que, en algunes ocasions, eren difícils d’encaixar a l’època.

La figura de Jaume Ferran es donarà a conèixer a través d’una exposició a la Cerverina d’Art, un itinerari ferranià per la zona de vianants de Cervera, la projecció d’un documental sobre la seva vida i obra i la presentació de la recent publicació “El cercle daurat”, que correspon a l’últim volum de les memòries del poeta.

Els noms propis de Claudi i Frederic Gómez Grau queden recollits a l’exposició “Prop de Hollywood. Fotografies de Claudi i Frederic Gómez Grau”, dins la Farinera del Sindicat de Cervera. Es tracta d’un gran recull de fotografies dels germans Grau dins de rodatges cinematogràfics hollywoodians.

Un dels altres noms que destaca la setmana cultural és la figura d’Hermínia Grau i Aymà, una dona del segle XX, muller d’Agustí Duran i Sanpere, que ha quedat a l’ombra del seu home, i que en aquesta ocasió es posarà en relleu a través d’un recorregut per la Casa Museu actual sota el títol “La Casa en femení”.


Anunci de Festes

La recuperació de l’Anunci de Festes és una de les novetats que presenta la Isagoge. Tindrà lloc dissabte 14, a la tarda, i marcarà l’inici de les celebracions, amb la Passada i el Pregó. La Passada és una gran cercavila del seguici festiu de la ciutat, amb les timbales, bestiari, balls, música, pirotècnia i campanes. Acabarà a la plaça Major, on convoca la ciutadania a assistir al Pregó de Festa Major. El pregoner serà l’eminent doctor cerverí Magí Raich Brufau, mentre que l’entitat homenatjada serà el Ball de Diables de Cervera Carranquers, en motiu del seu 25è aniversari.


Més de 30 activitats per a tots els públics

En motiu de la Isagoge s’organitzen més de 30 activitats molt transversals que inclouen sessions de contes, cinema, documentals, conferències, exposicions, teatre, visites turístiques, concerts, presentacions de llibres... com a preludi de la Festa Major, que tindrà lloc del 21 al 23 de setembre.


Enllaç al programa de la Isagoge i la Festa Major.