Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera forma agents comunitaris per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina

Cervera forma agents comunitaris per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina

Dissabte 8 de febrer va tenir lloc la darrera sessió del curs de formació d’agents comunitaris per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina (MGF) i el lliurament dels certificats als participants, a càrrec de la regidora de Serveis Socials i Igualtat, Assumpta Creus; l’adjunta a direcció del CAP de Cervera, Anna Cintora; i la tècnica de la Secretaria d’Immigració, Sanata Dembele.
Cervera forma agents comunitaris per a la prevenció de la Mutilació Genital Femenina

Lliurament dels certificats al CAP de Cervera.

El curs s’ha realitzat en set sessions, del 21 de desembre al 8 de febrer, al CAP de Cervera. Hi han participat 13 homes de Cervera, Guissona i la Fuliola, originaris de països on es practica la MGF. A la formació s’han treballat diferent continguts: legislació que tracta de la MGF; les possibilitats de reconstrucció; les conseqüències físiques, psicològiques i socials; la perspectiva de la religió...

Una vegada obtingut el certificat, el agents comunitaris impartiran 14 sessions de formació a altres poblacions de Lleida amb l’objectiu de sensibilitzar les persones de les comunitats practicants que viuen a la província i erradicar la MGF.


Cervera és la ciutat pionera a disposar d’un protocol de MGF i en la formació d’agents comunitaris a la demarcació de Lleida. Aquest any 2020 està previst repetir la mateixa formació d’agents destinada a les dones.

Gràcies al suport econòmic de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i el suport dels membres de la Taula de Mutilació Genital Femenina de Cervera, està sent possible aquest canvi per aturar les formes de violència de gènere.

El novembre del 2019, les professionals del CAP de Cervera que van impulsar la creació de la Taula Local contra la mutilació genital femenina van rebre un Premi Meninas, atorgat per la Subdelegació del Govern de l’Estat a Catalunya. La distinció és un reconeixement per impulsar el primer protocol a la província de Lleida i per distingir el treball envers la lluita contra la violència de gènere.

Text d’un dels agents comunitaris a l’acabar la formació:

“Buenas noches, hermanas y hermanos. Aprovecho esta oportunidad que es la formación, más bien diría la sensibilización sobre la mutilación genital femenina, para dar las gracias a todos y todas. En efecto sobre la escisión, al menos para mí tenía una idea muy limitada, pero con la formación que hemos tenido he descubierto el daño provocado a las mujeres a lo largo del tiempo. No se trata de buscar culpables, sino como llegar a erradicar este mal; no será fácil, pero con la sensibilización se podrá hacer y es la razón por la cual dedico a todas las mujeres este pensamiento que me viene al corazón:

SI PUDIERA:

Si pudiera volver atrás en el tiempo, borraría todo tipo de maltrato contra la mujer,
Si pudiera hacer un salto en el tiempo, diría no a la mutilación genital femenina,
Si pudiera volver atrás en el tiempo, revindicaría la igualdad entre el hombre y la mujer.

Digo no a la mutilación genital femenina,
Denuncio la mutilación genital femenina,

Condenó la mutilación genital femenina.

Se dice que un hombre no llora, yo sí lloro,

y lloraré cada vez que se lastime a una mujer en este mundo.

Lloraré por cada grito de la mujer.

Si pudiera volver atrás en el tiempo.

Si pudiera, haría de ti mujer la reina del tiempo porque eres la base de la humanidad.
Respeto y gloria a ti mujer,

NO A LA MUTILACIÓN GENITAL FEMENINA”

Oumar Seck Diop