Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera estrena el Ball de Completes

Cervera estrena el Ball de Completes

Les Completes de Joan Pont i Salvador Vidal es caracteritzen per la combinació entre la majestuositat i l’esperit popular entre la música d’església i la del ball. S’emmarquen en el corrent estètic i musical del segle XIX que defensa la visió operística i dramatitzada de la música sacra.
Cervera estrena el Ball de Completes

Ball de Completes al Casal (foto Roger Vilaseca).

És amb aquest esperit que Xavier Puig ideà el “Ball de Completes”, que el grup musical cerverí Tibau va presentar en el marc de la Festa Major del Santíssim Misteri, dissabte 7 de febrer, a la Sala de Ball del Casal de Cervera.

Tibau realitzà un concert que fusionà els fragments més populars de Les Completes amb el ball de saló: un fandango, un vals, una polca i un pasdoble; uns temes arranjats -especialment per l’ocasió- per Jordi Castellà. El públic assistent va poder aprendre els passos de cadascun dels balls, tot seguint els consells de Ramon Cama.

L'actuació culminà amb un petit concert, on Tibau interpretà algunes de les seves cançons més conegudes: Cervera Ciutat Gegantera de Catalunya 2014En el cafè concert i Tu mateix, entre altres.

Enllaç a la galeria d'imatges al Facebook del grup Tibau.

Informació aportada per Marc Castellà (Tibau).