Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera esdevé capital catalana de l'acordió

Cervera esdevé capital catalana de l'acordió

L’Associació Catalana d’Acordionistes (ACDA) organitza el dissabte 6 de maig la commemoració del Dia Mundial de l’Acordió a Cervera, ciutat d’acollida per als acordionistes de tot Catalunya i totes les persones interessades en aquest instrument.
Cervera esdevé capital catalana de l'acordió

Cartell de la iniciativa.

Serà un dia perquè totes aquelles persones que tinguin una relació amb l’acordió, per petita que sigui, es coneguin i passin el dia juntes, intercanviant experiències i commemorant aquesta efemèride, que se celebra a altres llocs del món.

Per situació geogràfica i facilitats organitzatives, Cervera ha estat la ciutat escollida per acollir aquest dia. El Dia Mundial de l’Acordió serà una activitat anual i sempre es farà a Cervera.

Per a aquest dia s’han dissenyat diferents activitats, que tindran lloc a la plaça Universitat i al pati principal:
Fira d’artesans: amb motius i treballs relacionats amb l’acordió de fang, fusta, forja, serigrafia.
Concerts matinals: d'11 a 13h, als quals podran tocar solistes i grups musicals que tinguin com a mínim un acordionista.
Estands amb partitures, mètodes pedagògics, informació sobre diferents orquestres d’acordió o concursos instrumentals.
Espai per als més menuts per provar l’acordió i jugar una estona.
Exposició de la història de la música.
Mercat de segona mà.
Concert de cloenda: al pati de la Universitat de Cervera a les 17 hores. Els beneficis que es trauran de les entrades aniran destinats íntegrament al fons solidari de La Marató de TV3 d’aquest any. Les orquestres que hi participaran seran l’Orquestra de Cambra d’Acordions de Barcelona (OCAB), l’Orquestra d’Acordions de Sabadell (OAS), Catukra i Els Assossegats de Cervera.


Informació i imatge aportat per Santi Riu (Conservatori de Música de Cervera).