Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Un total de 65 tractors i 2 carretes engalanades participen a la desfilada de la Diada de Sant Isidre pel carrers de Cervera, dimecres 15 de maig, en una festa tradicional molt arrelada a la ciutat que enguany arriba a la 75a edició.
Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Les autoritats, davant la carrossa distingida amb el primer premi.

La festa, organitzada per la Paeria de Cervera, atorga premis a les millors carretes engalanades. El primer premi, dotat amb 250 euros, ha estat per a Xavier Joan, de Cervera, per la carrossa dedicada a Cervera Capital de la Cultura Catalana. El segon premi, de 200 euros, ha recaigut en Enric Gené, de Tarroja. Els tres premis restants han quedat deserts. Els premis els decideix un Jurat, que enguany estava format per M. Lluïsa Guim, Josep Mas i Antonio Franquesa.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; el regidors Joan Santacana i Ricard Vicente, i la diputada al Parlament de Catalunya Montserrat Fornells.

La celebració de Sant Isidre és una de les tradicions més arrelades a la ciutat de Cervera i aplega nombroses persones al carrer per veure la desfilada de tractors i carrosses.

Posteriorment, se celebra el dinar de germanor, al pavelló polivalent, amb la participació d’unes 300 persones.

El sindicat agrari Unió de Pagesos també participa en la diada organitzant una jornada tècnica, a la sala Francesc Buireu. Enguany es dedica a la “Gestió ramadera i fertilització, novetats en la normativa a aplicar”.