Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Un total de 55 tractors i 2 carretes engalanades han participat en la desfilada de la Diada de Sant Isidre pels carrers de la ciutat, el dimarts 15 de maig.
Cervera celebra la tradicional Diada de Sant Isidre

Desfilada de tractors al pas per la plaça Pius XII.

Els tractors i les carretes dels pagesos de Cervera i comarca s’han concentrat a l’avinguda Duran i Sanpere i posteriorment han fet un recorregut pels carrers del centre de la ciutat fins al pavelló polivalent. Al seu pas per la plaça Pius XII s’han lliurat obsequis als tractoristes participants i els premis a les millors carretes engalanades.

La millor carrossa ha estat “Km.0, del corral a la taula” de Xavier Joan i el segon premi ha recaigut en “Pagesia antiga, pagesia moderna” de Martí Collado.

El lliurament dels premis ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; la regidora de Promoció Econòmica, Ainhoa Barrionuevo; el regidor de Cultura, Jaume Rossich, i el regidor de Territori, Marc Llorens.

Posteriorment, se celebra el dinar de germanor, al pavelló polivalent, amb la participació de 270 persones.

La celebració de Sant Isidre és una de les tradicions més arrelades a la ciutat de Cervera i aplega nombroses persones al carrer per veure la desfilada de tractors i carrosses.

El sindicat agrari Unió de Pagesos també participa en la diada organitzant una jornada tècnica, que inauguren, a les 16 hores, el paer en cap, Ramon Royes, i el coordinador comarcal d’UP a la Segarra, Ramon Augé.
Amb el títol “Sindicalisme agrari a Catalunya: des del catalanisme rabassaire a l’actualitat”, inclou la presentació del llibre “República pagesa, vindicació del catalanisme rabassaire”, a càrrec de la seva autora, l’exconsellera de la Generalitat Montserrat Tura; i ponències de l’històric dirigent del sindicalisme pagès Pep Riera i del coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.