Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera, capital del món lutier

Cervera, capital del món lutier

Cervera s’ha convertit, dimarts 23 juliol, en la capital europea del món lutier gràcies a la celebració d’una nova edició de la fira més important d’aquest àmbit.
Cervera, capital del món lutier

El paer en cap, Ramon Augé, va visitar la Fira de lutiers.

Els passadissos de la Universitat han acollit un total de 15 tallers i més de 18 artesans que, durant tota la jornada, han exposat els seus instruments als centenars de curiosos que han visitat la Fira. El certamen també ha programat visites guiades i  una taula rodona sobre “Els Lutiers a Barcelona en el segle XIX” amb Josep  Borràs  (ponent) i David Puertas (moderador).

Un dels grans reclams d’aquesta XVI edició de la Fira, ha estat poder veure i escoltar un contrabaix, Agustí Altimira, datat de l’any 1837 d’un gran valor històric.

La Fira  va cloure amb un concert del Festival amb el títol "Del Barroc al Classicisme amb el contrabaix”,en què el públic va poder escoltar el so d’instruments del segle XVIII i XIX, on destaca un contrabaix Agustí Altimira (1837-1880). El concert va anar a càrrec del prestigiós Ensemble Viena Alchemica -dirigit per la talentosa violinista Lina Tur i el contrabaixista Andrew Ackerman-. Van presentar obres poc conegudes de compositors cabdals del Barroc i del Classicisme: Vivaldi a Venècia i Corelli a Roma són els màxims exponents del Barroc italià, de la mateixa manera que Haydn i Mozart, representen el cim del Classicisme vienès.


El Festival i el Curs de música s’estan desenvolupant amb tota normalitat i amb un important èxit de públic.

Dimecres 24, el Festival ha programat un concert de música de cambra a càrrec dels intèrprets Olga Aleshinski, violí; Emile Cantor i Anna Puig, viola; Oriol Aymat i Erica Wise, violoncel; Eduardo Martínez, oboè; Andreu Riera i Astrid Steinschaden, piano.

El Vila-Closa, per la seva banda, ofereix dimecres un concert de contrabaix dirigit per Marta Riera al singular espai de Sant Joan Degollat.

Cal recordar que la Càtedra Emili Pujol es divideix entre tres grans apartats principals: el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la Fira de Lutiers.