Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies CCCC2019 presentarà dos exposicions, "la Casa Duran i Sanpere en femení" i la inauguració del safareig

CCCC2019 presentarà dos exposicions, "la Casa Duran i Sanpere en femení" i la inauguració del safareig

Després del parèntesi de l'agost, Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019 reprèn aquesta setmana les activitats culturals i artístiques compartint programació amb la Isagoge.
CCCC2019 presentarà dos exposicions, "la Casa Duran i Sanpere en femení" i la inauguració del safareig

Safareig de Sant Francesc.

Els actes s’iniciaran dijous 12, a les 17 hores, a la capella de la Mare de Déu de l’Incendi amb la inauguració de l’exposició per commemorar el 10è aniversari de l’associació cultural El Campanar de Cervera.
La mostra recull els cartells, llibrets, targetes, punts de llibre, calendaris i àlbums de totes les activitats que ha organitzat l’entitat al llarg d’aquesta dècada de vida.
L’exposició, que es podrà veure fins al 23 de setembre, també presenta un recull de fotografies que mostren la història del Campanar de Cervera.

El mateix dijous, a les 19 hores, la historiadora de l’art Mónica Piera farà un recorregut per l’antiga casa d’Hermínia Grau, actual Casa Duran i Sanpere.
Amb el títol ‘La Casa en femení’, l’acció vol visibilitzar el paper d’Hermínia Grau i Eulàlia Duran, dona i filla d’Agustí Duran i Sanpere, que la història ha relegat a l’ombra de la seva figura.

Amb la sessió de contes ‘Fem Safareig’, dirigida per Patrícia McGill, divendres 13, a les 22 hores, s’inaugura la recuperació del safareig de Sant Francesc. A més, es projectaran les imatges del procés de restauració, que han permès que el safareig, que data del segle XIII, recuperi el seu aspecte original.

Diumenge 15, a les 12.30 hores, s'inaugurarà l’exposició ‘Els camins del poeta’, un homenatge al poeta cerverí Jaume Ferran. L’espai Cerverina d’Art acollirà una actuació musical i un recital poètic per acompanyar un espai dedicat a Jaume Ferran, on es repassarà la vida, els temes i imatges de la seva obra. Dins de l’espai de la galeria, conviuran el seu ‘corpus’ literari, retalls de la vida d’en Jaume Ferran i la seva faceta artística, a càrrec del dissenyador gràfic Oriol Luis Serrano, que establirà un diàleg entre el poeta i el paisatge de la seva infància, la Segarra.


Setmana cultural Isagoge
Del 12 al 23 de setembre, Cervera celebrarà la setmana cultural Isagoge. La co-comissària de Cervera Capital de la Cultura Catalana, Carme Bergés, explica que l’esdeveniment participa amb la Isagoge perquè “comparteix els valors de la transmissió de la memòria, la mirada contemporània i la reivindicació de veus silenciades”.
La Isagoge es dedica enguany a homenatjar figures destacades de la cultura cerverina com el poeta Jaume Ferran i Camps (1928-2006), els fotògrafs Claudi Gómez Grau (1907-1989) i Frederic Gómez Grau (1920-2013), i la historiadora i traductora Hermínia Grau i Aymà (1897-1982). 

Enllaç a la programació de la Isagoge i la Festa Major.