Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera acull la la XXV Trobada de Corals de Secundària, amb la participació de 4.600 alumnes d’ESO

Cervera acull la la XXV Trobada de Corals de Secundària, amb la participació de 4.600 alumnes d’ESO

Més de 4.000 alumnes d’ESO d’un centenar de centres de Catalunya participen dijous 9 de maig, en un doble concert, a les 10 i a les 13 hores, al Gran Teatre de la Passió.

La XXV Trobada de Corals de Secundària, organitzada pel Departament d’Educació, es fa a Cervera en motiu de la Capital de la Cultura Catalana 2019.

El Gran Teatre de la Passió acollirà un doble concert, a les 10 i a les 13 hores. La trobada comptarà amb l’acompanyament de les orquestres juvenils dels conservatoris de Cervera, Lleida, Vila-seca i l’IEA Oriol Martorell de Barcelona. L’acte serà presentat per l’actor i músic lleidatà Ferran Aixalà.

Taller de dinamització
Mentre es desenvolupi el primer concert a l’interior del teatre, la meitat dels participants de la Trobada podran prendre part en les activitats de dinamització organitzades als carrers de Cervera, a l’espai comprès entre la plaça de la Universitat i el passeig Balmes. En aquesta zona, els alumnes podran moure’s lliurement i conviure amb els seus companys de la trobada.
El percussionista Santi Serratosa conduirà un dels tallers.


La Trobada de Corals va néixer a Barcelona fa vint-i-cinc anys de la mà del professor de música d’institut Constantí Sotelo amb 400 alumnes. Des dels seus orígens, les trobades de corals han evolucionat cap a la millora de la qualitat gràcies a la participació dels cantaires dels centres docents i al seu professorat, a les orquestres d’alumnes dels graus professionals de música així com a la possibilitat de comptar amb grans equipaments culturals, teatres i auditoris.

En aquesta ocasió, l’aposta és fer una gran aplec de corals i d’orquestres en un acte multitudinari que se celebra a Cervera, amb la participació d'un centenar de corals de centres d’ESO d’arreu de Catalunya, amb una mitjana de quaranta cantaires cadascuna i un total aproximat de 4.600 alumnes. Aquest és un dels esdeveniments educatius més multitudinaris del calendari escolar.