Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera activa el Pla de Protecció Civil en fase d’emergència

Cervera activa el Pla de Protecció Civil en fase d’emergència

La Paeria de Cervera ha declarat l’activació, dimecres 18 de març, del Pla de Protecció Civil municipal en fase d’emergència per la pandèmia de la Covid-19.

Les mesures que ha pres la Paeria de Cervera en l’àmbit municipal són:

Seguiment diari del serveis imprescindibles per al funcionament del municipi a través de la realització d'un check list dels recursos sanitaris, socials, d'emergència, subministraments bàsics i sanejament.

Servei d'ajuda als pobles del municipi de Cervera: desplaçament a demanda als pobles per part d'un treballador municipal per fer arribar productes de primera necessitat (aliments i farmàcia) a aquells veïns que ho necessitin.

Contacte i seguiment diari amb les residències, centres de dia, centre cívic, serveis socials basics, voluntariat... per atendre les necessitats socials i sanitàries.

Totes les mesures es porten a terme d’acord amb les recomanacions i les mesures preventives que dicta el Departament de Salut.


A més, cal recordar que dilluns 16 de març el paer en cap, Ramon Augé, va decretar mesures extraordinàries per garantir el funcionament dels serveis públics i alhora preservar la salut dels empleats municipals, els càrrecs electes i la població de Cervera. Aquestes mesures consisteixen en la restricció de tasques al personal de la Brigada, la implantació del teletreball, l’ampliació de l’horari d’atenció telefònica...

D’altra banda, la Policia Local està vetllant perquè a Cervera es compleixi el Decret de l’estat d’alarma, que des de la mitjanit del dissabte 14 de març només  permet la mobilitat per anar i tornar de la feina i de centres sanitaris, comprar productes bàsics o atendre persones vulnerables.