Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera acollirà la sortida d’una etapa de la “Volta ciclista a Catalunya 2015”

Cervera acollirà la sortida d’una etapa de la “Volta ciclista a Catalunya 2015”

Després de 82 anys d’absència, la ciutat de Cervera es retrobarà amb la “Volta Ciclista a Catalunya”, ja que acollirà la sortida d’una de les etapes de la 95a edició, que tindrà lloc el març del 2015.

L’organització de la sortida d’una etapa de la “Volta” és un reconeixement a la tradició ciclista i esportiva en general de la ciutat. A la vegada representa un repte organitzatiu, ja que la ciutat acollirà multitud de persones entre ciclistes, equips tècnics i aficionats.

La Paeria s’ha marcat l’objectiu d’organitzar a Cervera esdeveniments de prestigi en els àmbits esportiu, social, cultural i econòmic que reactivin l’economia i posicionin Cervera com una ciutat amb un gran atractiu turístic. Es creu que aquest esdeveniment omplirà totalment les places hoteleres de la ciutat i altres poblacions de la comarca.

Per trobar l’únic precedent del pas de la “Volta” per Cervera cal remuntar-se a l’any 1932, quan la ciutat va ser el final de la 3a etapa i la sortida de la 4a. La tercera etapa va acabar a Cervera amb la victòria del corredor italià Domenico Piemontesi, segon en la classificació general. L’edició del 1932 la va guanyar el llegendari ciclista Marià Cañardo, guanyador de set edicions de la “Volta” (1928, 1929, 1930, 1932, 1935, 1936 i 1939), fita que encara no ha superat cap ciclista.