Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Canvi de data d'"El Maria Canals porta cua a Cervera"

Canvi de data d'"El Maria Canals porta cua a Cervera"

A causa de la previsió de pluja per al divendres 17 de maig, totes les activitats d'“El Maria Canals porta cua a Cervera” queden ajornades fins al divendres 31 de maig, mantenint la mateixa programació i els horaris.

Finalment, doncs, serà el divendres 31 de maig quan tindrà lloc la setena edició d’“El Maria Canals porta cua a Cervera”, que situarà dos pianos al centre de la ciutat i organitzarà diverses activitats perquè tothom pugui gaudir d’aquest instrument.

Els pianos de cua es trobaran un a la plaça Major, tot el dia, i un altre a la plaça Joan Salat, al matí, i al carrer Guinedilda, a la tarda. Estaran a disposició de totes les persones que els vulguin tocar.

A més, la Paeria de Cervera i el Conservatori de Música han programat diverses activitats a l’entorn d’ambdós pianos, que completen una jornada cultural d’alt nivell i prestigi per a la ciutat. Una programació d’èxit que es va iniciar a Cervera ara fa set anys i que el Concurs Maria Canals ha exportat com a model a altres municipis catalans.

 

Activitats del “Maria Canals porta cua a Cervera”

Al matí més d’un miler d’alumnes de les llars d’infants, escoles i instituts de Cervera, el Centre Ocupacional l’Espígol i les escoles Ramon Faus (Guissona) i Vall d’Ondara (Ribera d’Ondara) protagonitzaran activitats educatives a l'entorn dels pianos.

En aquesta edició, els alumnes de les llars d’infants i les escoles podran gaudir de l’espectacle “El petit príncep”, un projecte creat per a l’ocasió pel professor de piano del Conservatori de Cervera Santi Riu i la companyia de teatre Campi Qui Pugui.

Els alumnes més grans de les escoles i els instituts gaudiran d’un taller sessió més enfocat a la música moderna, a càrrec del pianista i compositor Joan-Pau Chaves.

A la tarda, la primera activitat és un Cafè Concert a la plaça Major. Es repartirà cafè gratuït a les persones assistents, que mentrestant podran gaudir d’una audició d’obres modernes.

La tradició musical i el nivell dels joves estudiants de piano del Conservatori de Cervera es farà palesa durant tota la tarda amb actuacions en solitari i també amb algun grup de cambra. Enguany s’ha convidat els alumnes de piano de l’Escola de Música de Solsona a participar de l’experiència.

El pianista convidat d’aquesta edició és Jorge Nava, únic semifinalista espanyol del Concurs internacional de piano Maria Canals. Nava oferirà una classe magistral oberta al públic (plaça Major, 18.30 hores) i un recital com a cloenda de la jornada (carrer Guinedilda, 19.30 hores).

Totes les activitats programades són gratuïtes i contribueixen al fet que Cervera es mantingui com a referent en l’àmbit musical a tot Catalunya. Enguany la jornada forma part de la programació oficial de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019. Per aquest motiu, aquesta edició es potencia amb la participació de fins a tres destacats pianistes (Santi Riu, Joan-Pau Chaves i Jorge Nava) i s’han pogut crear dues noves activitats didàctiques expressament per a l’ocasió.