Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies “Tanca, també, la porta a la violència. Obrim el ulls”

“Tanca, també, la porta a la violència. Obrim el ulls”

El Consell Comarcal de la Segarra impulsa aquesta campanya, que demana que els veïns i veïnes d’aquelles persones que pateixen violència masclista ajudin a frenar la situació i col·laborin amb la víctima.

“Tanca, també, la porta a la violència. Obrim el ulls” és una campanya que vol interpel·lar el veïnat de la comarca de la Segarra conscienciant que la violència no és un problema de la persona que la pateix sinó que és un problema social al qual tots i totes podem fer quelcom per evitar-ho i aturar-ho.

Amb les circumstàncies actuals de confinament, que passem tantes hores a casa, som més capaços i capaces de copsar què està passant a la casa del costat i, per tant, es demana que la col·laboració entre el veïnat es potenciï més que mai.

L’objectiu de la campanya, doncs, és ampliar el suport social a les dones que travessen aquestes situacions i que actualment poden estar aïllades. Paral·lelament es recorda a la ciutadania els serveis de que disposen per combatre la violència domèstica:

  • 900 900 120 - Telèfon d'atenció permanent de l’Institut Català de les Dones (ICD) contra la violència masclista
  • 900 121 874 -  Servei d'Informació i Orientació Telemàtica de Víctimes de Delictes (de 8h a 20h)
  • 112 - Telèfon d’atenció permanent d’Emergències
  • 973 531 300 – Consell Comarcal de la Segarra (de 9h a 13h)
  • 116 111 -  Telèfon gratuït d'Infància Respon. Si tens menys de 18 anys i estàs vivint una situació de maltractament o abús

També resta a disposició ciutadana el correu electrònic  infovictimesdelicte.justicia@gencat.cat i la pàgina web dels Serveis en l'estat de confinament de l'Institut Català de les Dones.

Per a altres preguntes i respostes sobre l'afectació dels serveis de les Oficines d'Atenció a la Víctima del Delicte pel coronavirus podeu consultar el portal web http://justicia.gencat.cat/ca/coronavirus/pmf/atencio-victima/


Enllaç al vídeo de la campanya “Tanca, també, la porta a la violència. Obrim el ulls”.

 

Informació aportada pel Consell Comarcal de la Segarra.