Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Campanya “Mou fitxa: dona i esport”

Campanya “Mou fitxa: dona i esport”

La Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra promouen una nova campanya de sensibilització en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

La campanya està centrada a recordar que un dels reptes que encara té la societat és trencar amb el sexisme, els mites i els estereotips dins el món de l’esport.

Consta de dos parts:

-L’elaboració de material divulgatiu: dorsals que es repartiran a les persones participants de la XVI Marxa dels Castells de la Segarra, diumenge 8 de març, per recordar la importància de seguir lluitant per la posició de les dones en el món esportiu, en aspectes com la direcció i gestió, els entrenaments, l’arbitratge, el periodisme, la formació, la investigació i la pràctica esportiva.

-L’exposició “Del bombatxo al xandall. La dona en l’esport des dels anys 40 fins a l’actualitat”, que estarà instal•lada al pavelló polivalent municipal i es podrà visitar del 8 al 22 de març. La mostra està feta amb testimonis de dones de diferents edats que expliquen la seva experiència amb l’esport i les imatges que elles van proporcionar. Es divideix en tres parts que expliquen la pràctica de l’esport entre les dones els anys 1940-1975, 1975-1982 i 1982 fins l’actualitat.

A Cervera es realitzen altres activitats per commemorar la diada.
Reivindicació del Dia Internacional de la dona treballadora
Dissabte, 7 de març
13 h: Confecció d’un mural per la igualtat amenitzat amb entitats de percussió local
14 h: Dinar popular (inscripcions a l’a/e: lasegarrenca@gmail.com o al telèfon 628263481)
16 h: Quina
16.30 h: Patinada per la igualtat
17 a 19 h: Cau obert pels infants i joves
17 a 19 h: Taller “Educar tot i els rols i estereotips de gènere”
19 h: Xocolatada
Lloc: Patis de la universitat
Organitza: La Segarrenca. Associació per a la igualtat, Agrupament Escolta i Guia “Coll de les savines”, Consell Esportiu de la Segarra i Cervera Patina. Col•labora: Paeria de Cervera