Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Arranca amb èxit la Càtedra Cervera Emili Pujol

Arranca amb èxit la Càtedra Cervera Emili Pujol

Els carrers i els recintes de Cervera que acullen la 34a edició de la Càtedra Emili Pujol, del 20 al 27 de juliol, ja estan en plena ebullició. Els concerts inaugurals del 34è Festival Internacional i de la 1a edició del Festival Vila Closa van registrar un ple absolut.
Arranca amb èxit la Càtedra Cervera Emili Pujol

Concert inaugural al Paranimf.

 

La major part dels 248 alumnes procedents de Catalunya, de l’Estat espanyol i de punts tan diversos com Taiwan, Japó o Corea, Alemanya, o França han arribat a la capital de la Segarra. Aquests estudiants han començat les classes d’entre els dotze instruments diferents (de corda, vent o piano), música de cambra i música simfònica que es podia escollir a l’hora d’inscriure’s en aquest Curs Internacional de Música.
Paral·lelament, diumenge 20 de juliol es va inaugurar una de les novetats d’enguany, l’anomenat “Més festival: Vila Closa”. Una sèrie de concerts de petit format al nucli antic de la ciutat que van arrencar a l’Auditori de la mà de la jove i reconeguda pianista Alba Ventura. Més de 100 persones van omplir aquest recinte per escoltar “Goyescas” d’Enric Granados i “Danza de la molinera del Sombrero de Tres Picos” i “Danza de la vida alegre” de Manuel de Falla.
Més de mig miler de persones van assistir al concert de la lleidatana Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), que va inaugurar oficialment el Festival Internacional de Música de Cervera. L’OJC, sota la direcció d’Alfons Reverté, va interpretar al Paranimf de la Universitat obres d’Enric Granados i de Xostakòvitx en el marc del seu programa “La Julià Carbonell fa una simfonia revolucionària”.


Cervera participa en la commemoració del Tricentenari
Dilluns 21 continuen les classes del Curs de Música i també hi ha més sessions musicals. Cervera s’endinsa en la commemoració del Tricentenari a través de la producció “1714. Música i danses tradicionals per al tricentenari” a càrrec de Bellpuig Cobla, Colla Sardanista Jovencells i Geganters de Cervera.
Un acte popular a l’aire lliure ja que tindrà lloc a la recent inaugurada plaça Universitat, a les 22 hores, i amb entrada lliure.


Informació aportada pel Servei de Premsa de la Càtedra Cervera Emili Pujol 2014.